Europos Komisija į verslą ir mokslą investuos 6,4 milijardo eurų

Europos Komisija į mokslinius tyrimus ir inovacijas žada investuoti beveik 6,4 milijardo eurų. Visų laikų didžiausias investicijų paketas apima daugelį mokslo disciplinų, viešosios politikos sričių ir verslo sektorių.
Eurai
Eurai / Photos.com

Kaip teigiama išplatintame pranešime, šios lėšos padės plėsti mokslo ribas, didinti Europos konkurencingumą ir spręsti tokias visuomenės problemas kaip klimato kaita, energijos tiekimo ir apsirūpinimo maistu saugumas, sveikatos apsauga bei senėjanti visuomenė.

Finansavimas bus suteiktas apie 16 tūkst. dalyvių iš mokslinių tyrimų organizacijų, universitetų ir pramonės sektoriaus, iš jų – apie 3 tūkst. mažų bei vidutinių įmonių. Dotacijos bus paskirtos per 14 mėnesių pagal kvietimus teikti paraiškas ir jų įvertinimo rezultatus.

Daug kvietimų teikti paraiškas bus oficialiai paskelbta liepos 20 d. Šis paketas yra ekonominio pobūdžio paskata, kuri, tikimasi, padės sukurti daugiau kaip 165 tūkst. darbo vietų.

Komisijos narė Máire Geoghegan-Quinn sakė: „Investicijos į mokslinius tyrimus ir inovacijas yra vienintelis pažangus ir tvarus būdas išbristi iš krizės ir siekti tvaraus bei socialiniu požiūriu teisingo augimo.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius