-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 19 /13:30

Europos Komisija kritikuoja Lietuvą dėl mokesčių ir pensijų reformų

Europos Komisija mano, kad Lietuva nepakankamai pažengė reformuojant mokesčių ir pensijų sistemas bei nurodo, kad šalis vis dar išlieka imliausia energetikos srityje, teigia už mokesčius atsakingas eurokomisaras Algirdas Šemeta. Tačiau jis teigia, kad palyginti su kitomis šalimis, Lietuva komisijos vertinime atrodo neblogai.
Algirdas Šemeta
Algirdas Šemeta / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Komisija pateikė ir įvertinimą, kaip šalys narės vykdo ankstesnes rekomendacijas. (...) Lietuvai, kaip ir daugumai šalių narių, buvo išsakyta pastabų, dėl to kad nepakankamai pažangos pasiekta įgyvendinant mokesčių reformą, pensijų reformos srityje, mažinant socialinę atskirtį. Pažymėta pažanga energetiniame efektyvume, tačiau kartu konstatuota, kad Lietuvoje energetinis imlumas išlieka didžiausias visoje Europos Sąjungoje“, – ketvirtadienį Briuselyje žurnalistams sakė A.Šemeta.

Anot jo, EK taip pat teigia, jog Lietuvai reikia imtis reformų, didinant darbo rinkos lankstumą.

„Dėl darbo rinkos Lietuvoje vyksta daug diskusijų tuo klausimu ir komisija, įvertindama pažangą taip pat teigia, kad reikia dar papildomų veiksmų, ypač didinant darbo rinkos lankstumą, tam kad padėtis darbo rinkoje padidėtų, tai čia šiuo atveju nėra naujos rekomendacijos, bet tiesiog vertinimas, kaip yra vykdomos anksčiau pateiktos rekomendacijos“, – teigė eurokomisaras.

A.Šemeta sakė, kad nors Lietuva ir sulaukė pastabų, bendrame kitų valstybių kontekste šalis atrodo neblogai.

„Jeigu apskritai kalbėsime ir lyginsime su kitomis šalimis, tai nors aš čia išsakiau nemažai tų pastabų, kurios pateiktos Lietuvai, bet iš principo tarp kitų šalių neatrodo blogai. Priešingai, pakankamai neblogai, bet nepaisant to, komisija mano, kad galėtų būti daugiau pažengta tose srityse, kurias paminėjau“, – tikino eurokomisaras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius