-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos Sąjungos lėšos – vaikų darželių remontui

Netrukus bus pradėti atnaujinti tris dešimtmečius ar dar ilgiau remonto nematę vaikų darželiai. Balandžio mėnesį startavo projektai, pagal kuriuos pirmosioms dvylikai įstaigų skiriama Europos Sąjungos parama patalpų modernizacijai. Visų projektų vertė – beveik 7 mln. litų, iš kurių beveik 6 mln. Lt skiria Europos Sąjunga.
Vaikų ugdymo reikmėms skirtas mokestis, dabar siekiantis 1 Lt už dieną, sostinės darželiuose gali išaugti iki 2,5 Lt. Tam dar turės pritarti Vilniaus miesto taryba.
Vaikų darželis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Projekto finansavimo ir administravimo sutartys sudarytos su dvylika pareiškėjų – darželiais ir savivaldybėmis, o per 30 paraiškų dar vertinama“, – sakė Irmina Šalčiūtė, CPVA Komunikacijos skyriaus laikinoji vadovė. – Parama buvo skiriama laikantis prioritetų, kuriuos pavirtino regionų plėtros tarybos.“

Pirmieji paramos  gavėjai – Birštono, Joniškio, Kauno, Kazlų Rūdos, Rietavo ir Gelgaudiškio  vaikų lopšeliai ir darželiai bei sanatoriniai lopšeliai ir darželiai.

„Džiaugiamės, kad už gautas lėšas galėsime nusipirkti ir naujų baldų – dabar turimus įsigijome net 1972 metais. Taip pat remontuosime grupių patalpas, aktų salę bei metodinį kabinetą“, – pasakojo Joniškio vaikų lopšelio-darželio „Saulutė“ direktorė Gražina Vėtienė.

Pasinaudojus 2007-2013 m. ES struktūrinės paramos lėšomis, remonto sulauks 113 Lietuvos ikimokyklinio ugdymo įstaigų. Iš ES struktūrinių fondų tam skiriama 74 mln. litų, dar 14 mln. Lt paskirs savivaldybės. Už gautas lėšas ikimokyklinės ugdymo įstaigos galės atnaujinti patalpas, vidaus įrangą, įrengti šiuolaikiškus metodinius kabinetus, pritaikyti patalpas ir įrangą įvairių ugdymosi poreikių vaikams.

Tiems, kam reikia labiausiai

Kaip naujienų portalui 15min.lt sakė Švietimo ir mokslo ministerijos ES paramos koordinavimo departamento vyresnioji specialistė Živilė Sabaliauskienė, lėšos vaikų darželių modernizacijai paskirstomos regionams pagal lėšų skaičių, o regioninės plėtros tarybos sprendžia, kam tų lėšų reikia labiausiai.

Ž.Sabaliauskienės teigimu, už skirtas ES lėšas ikimokyklinio ugdymo įstaigos galės atnaujinti patalpas, vidaus įrangą, įrengti šiuolaikiškus metodinius kabinetus, pritaikyti patalpas ir įrangą įvairių ugdymosi poreikių vaikams.

„Pavyzdžiui Alytaus lopšelyje-darželyje „Girinukas“ projekto metu numatoma atlikti vidaus remonto darbus – pakeisti vamzdynus, sanitarinus mazgus, įrengti tualetų kabinas, pakeisti ventiliacijos sistemas, pakeisti grindų dangą ir atlikti dažymo darbus žaidimo, grupių miegamųjų, rūbinėlių, prausyklų, tualetų, virtuvėlių patalpose, idiegti naują apšvietimo sistemą, pakeičiant esamus šviestuvus naujais ekonomiškais šviestuvais, renovuoti baseiną. Projekto metu bus įrengta patalpa, skirta metodinei veiklai ir aprūpinta įranga“, – vardijo specialistė ir pridėjo, kad šiame lopšelyje darželyje už ES lėšas taip pat bus atnaujinti baldai.

Pavadinimas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius