-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Ferratum“ skelbia populiariausius skolininkų pasiteisinimus

Keturiolikoje Europos šalių veikianti mini kreditų kompanija „Ferratum“ parengė dešimties populiariausių pasiteisinimų sąrašą, kuriais skolininkai aiškina, kodėl nepadengia skolos laiku. Iš viso „Ferratum“ specialistai išanalizavo apie vieną tūkstantį skolininkų atsakymų 2009 m. birželio – 2010 m. birželio mėn. laikotarpiu.
Temos: 1 Paskola

„Mini paskolų gavėjai, kurie laiku negrąžina mini kredito, dažniausiai nėra atsakingi ir finansinius sutartis pasirašo labai nerūpestingai. Šie žmonės dažniausiai kaltina susiklosčiusias aplinkybes, bet ne savo pačių neatsakingus spendimus ir poelgius“, – teigia Lietuvos greitųjų vartojimo kreditų asociacijos direktorė Kristina Nemaniūtė.

„Ferratum“ apklausos duomenimis, populiariausias pasiteisinimas dėl laiku nesumokėtos įmokos yra „pamiršau“, antras pagal populiarumą – „buvau labai užsiėmęs (-usi) arba neturėjau laiko“. Taip pat žmonės dažnai teisinasi negavę sąskaitos iš kreditų įstaigos.

Pasak Kristinos Nemaniūtės, skatindama skolintis atsakingai, Lietuvos greitųjų vartojimo kreditų asociacija sugriežtino klientų mokumo vertinimą. Pastaruoju metu yra 30-60 proc. nepatvirtintų paraiškų gauti greitąją paskolą. Asociacijos nariai stengiasi apsaugoti klientus nuo neapgalvotų finansinių įsipareigojimų ir sumažinti laiku negrąžintų paskolų skaičių. Dažniausiai klientai susiduria su sunkumais grąžinant kreditą, kai netenka darbo.

„Skatindami atsakingą skolinimąsi, kompanijoje turime nustatytas taisykles ir vidaus kokybės kontrolės procedūrą, kuria vadovaujamės suteikdami mini paskolas. Pastebėjome, kad žmonės gali būti labai kūrybingi, ieškodami įvairiausių pasiteisinimų, tačiau praėjusių metų patirtis rodo teigiamą tendenciją – mūsų klientai tampa atsargesni ir atsakingiau vertina savo galimybes gauti mini paskolą. Uždelstų skolų skaičius mažėja, o kreditų portfelio kokybė iš lėto didėja“,  aiškina UAB „Ferratum“ generalinis direktorius Vilmantas Midvikis.

Populiariausi skolininkų pasiteisinimai, nurodomi specialistams, išduodantiems paskolas:

 

 

 

 

 

 

Pamiršau
Buvau labai užsiėmęs (-usi) / Neturėjau laiko
Negavau jokios sąskaitos iš jūsų
Neturiu pinigų
Netekau darbo
Padariau pervedimą, nežinau, kodėl negavote
Sirgau / Gulėjau ligoninėje
Sumokėsiu, kai gyvenimas pagerės
Keliavau / Buvau užsienyje
Negavau jokio priminimo apmokėti nustatytą dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius