-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Finansų analitikai rekomenduoja parduoti Rusijos įmonių akcijas

Finansų analitikai visame pasaulyje perspėja, kad Rusijos ekonomikos laukia labai sunkūs laikai, todėl rekomenduojama atsikratyti šios šalies įmonių akcijų.
Rusijos rubliai
Rusijos rubliai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Finansai Rusija

Kompanijos „JP Morgan Chase & Co“ padalinys Londone savo klientams rekomendavo parduoti Rusijos kompanijų akcijas, praneša „Bloomberg“. Analitikų teigimu, tai, kad Ukrainoje buvo numuštas Malaizijos aviakompanijos laineris, sukėlė grėsmę, kad Rusijai bus įvestos naujos sankcijos. Peržiūrėti šią rekomendaciją ketinama tuo atveju, jeigu naujų sankcijų rizika Rusijai sumažės. 

Panašų perspėjimą pateikė ir amerikiečių investicinis bankas „Morgan Stanley“. Jis perspėjimą apie nuvertėjančias Rusijos įmonių akcijas pateikė po to, kai praėjusią savaitę JAV įvedė naujas sankcijas Rusijai. „Morgan Stanley“ ekonomistai teigia, kad šios sankcijos apriboja Rusijos kompanijų ir vyriausybės finansavimo galimybes, o taip pat gali sumažinti obligacijų vertę. 

Anksčiau pesimistines prognozes investuotojams Rusijoje pateikė ir „Deutsche Bank AG“ analitikai, kurie prognozavo, kad iki metų pabaigos rinka šioje šalyje bus mažesnė apie 10 proc. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius