-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Finansų ministrė daužo viešbučių viltis sulaukti mažesnio PVM

Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prašymas sumažinti viešbučiams taikomą pridėtinės vertės mokestį (PVM) gali būti neįgyvendintas. Finansų ministrė Ingrida Šimonytė antradienį pareiškė abejojanti, ar sumažintas PVM išspręstų problemas, su kuriomis suduria šalies viešbučiai.
Ingrida Šimonytė
Ingrida Šimonytė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Mūsų pirminis vertinimas yra tas, kad PVM sumažinimas vargiai galėtų išspręsti kurią nors problemą iš tų, kurias kelia asociacija. Bet mes norėtume įvertinti dar tuos duomenis, kuriuos pateikė mums asociacija gavusi iš savo broliškų asociacijų“, – antradienį žurnalistams sakė I.Šimonytė.

Ji priminė, kad apie 80 proc. Lietuvoje veikiančių viešbučių klientų yra užsieniečiai. O jie esą dažniausiai čia atvyksta verslo reikalais. „Norėčiau grįžti prie to, kad verslo klientų apsisprendimą, kur vykti, lemia ne PVM, o verslo interesai“, – dėstė ministrė.

Naujienų portalas 15min.lt primena, kad sumažinti 21 proc. siekiantį PVM ne kartą prašė Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija (LVRA). Šį prašymą LVRA grindžia tuo, kad viešbučių paslaugos yra eksportas, o iš Lietuvos eksportuojamoms prekėms taikomas 0 proc. PVM.

Dar 2008 metais viešbučiams taikomas PVM siekė 5 proc.

LVRA prezidentė Evalda Šiškauskienė yra sakiusi, kad sumažinus PVM viešbučiai įsipareigotų 10 proc. sumažinti kainas ir priimti tūkstantį naujų darbuotojų. Tai, LVRA skaičiavimais, į šalies biudžetą atneštų apie 7 mln. mokesčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius