Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Finansų ministrė Rasa Budbergytė: neturiu kantrybės naudotis Lietuvos bankais

Lietuvoje vis atsiranda žmonių, kurie pervedinėja pinigus per sąskaitas užsienio bankuose. Šaliai tapus euro zonos nare tai tapo paprasčiau ir pigiau. Finansų ministrė Rasa Budbergytė – ne išimtis. Ji prisipažino, jog iki šiol naudojasi banko Liuksemburge paslaugomis – per jį pervedinėja pinigus, o ne renkasi kurį nors Lietuvos komercinį banką.
Rasa Budbergytė
Rasa Budbergytė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Neturiu kantrybės daryti bankinius pavedimus per Lietuvoje veikiančius bankus. Todėl naudojuosi banko Liuksemburge paslaugomis“, – rėžė finansų ministrė antradienį Lietuvos bankų asociacijos narių susitikime. Tiesa, sąskaitą Lietuvos viename iš bankų ji turi, tačiau pervesti eurus per Liuksemburgo banką jai esą paprasčiau.

„Tiesiog neturiu laiko ir kantrybės gaišti 20 minučių tam, kad padaryčiau paprastą pavedimą per Lietuvos banko internetinės bankininkystės sistemą“, – neslėpė finansų ministrė.

Tiesa, ministrė konkrečiai neįvardino, apie kuriuos bankus kalba, ir kodėl jai yra nepatogu naudotis.

Dabar pervedant didesnę pinigų sumą reikia atlikti daugiau operacijų nei anksčiau. Pavyzdžiui, pervedant bent 50 eurų reikia įvesti kodą, kurį gauni žinutės pagalba. Anksčiau pakako tik kodų kortelės, tačiau naujovės atsirado siekiant didesnio saugumo.

Jos klausėsi visų Lietuvoje veikiančių bankų, kitų finansų institucijų vadovai ir atstovai, kurie atvyko pasveikinti asociaciją 25 metų jubiliejaus proga. Todėl realu, kad R.Budbergytės priekaištus klausėsi ir banko, kur ji turi sąskaitą, vadovas.

R.Budbergytės pastaba, panašu, užgavo dalį bankininkų. Jos viešą prisipažinimą jie sutiko su nepasitenkinimu ir bruzdesiu, pasigirdo nepasitenkinimo šūksniai. Tiesa, netrukus R.Budbergytė bandė švelninti situaciją pasakydama, kad ji tiki šviesia bankų ateitimi Lietuvoje ir linki, kad šis sektorius stiprėtų.

Finansų ministrė renginyje neužsibuvo, todėl paliko bankininkų susitikimą dar jam nesibaigus.

R.Budbergytė Liuksemburge praleido šešerius metus, kai dirbo Europos Audito rūmuose.

Lietuvos komerciniai bankai dažnai sulaukia kritikos dėl augančių paslaugų kainų, tačiau iki šiol niekas garsiai nepriekaištavo, kad jų paslaugomis naudotis yra nepatogu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius