Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Galimas duonos brangimas – dėl grūdų paklausos

Lietuvoje laukiama rekordinio grūdų derliaus, tačiau dėl sausrų išaugusi didžiulė jų pasaulinė paklausa kelia supirkimo kainas – kai kurie miltų ir miltinių produktų tiekėjai parduotuvėms jau pranešė, kad ruošiasi branginti produkciją.
Duona
Duona / 123FR nuotr.

Kai kurie tiekėjai prekybininkus jau informavo, kad miltų, duonos ir kitos miltinės produkcijos kainos padidės, penktadienį rašo „Kauno diena“.

Kaip sakė prekybos tinklo „Norfa“ atstovas spaudai Darius Ryliškis, tiekėjai jau pranešė, kad produkcija brangs, tačiau dar nesukonkretino, kiek ir kada. Prekybos tinklai „Maxima“ ir „Rimi“ dar nėra gavę oficialių pranešimų dėl kainų pokyčių.

Lietuvos agrarinės ekonomikos instituto Produktų rinkotyros skyriaus vedėjas Albertas Gapšys mano, kad grūdų supirkimo kainų pakilimo pretekstu šiemet brangindami miltinius produktus pasinaudos kepėjai ir prekybininkai, nes paprastai žemdirbio dalis duonos kainoje sudaro 15-18 proc.

Pasak jo, užtenka tik diskusijų, kad grūdų kainos auga, – tiek malūnai, tiek kepėjai iškart pradeda kelti produkcijos kainas. „Nors neretai realaus pagrindo didinti kainas net nėra“, – patikino A.Gapšys.

Šiuo metu už toną aukščiausios rūšies kviečių supirkėjai ūkininkams moka 810-850 litų, už pirmos rūšies rugius – 590-690 litų. Šiuo metu už toną kviečių mokama maždaug 100 litų daugiau nei javapjūtės išvakarėse liepos pabaigoje. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius