Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gamintojų kainos Kinijoje pakilo pirmą kartą per daugiau kaip 4 metus

Gamintojų kainos Kinijoje rugsėjį pakilo pirmą kartą per daugiau kaip 4 metus, parodė penktadienį paskelbti oficialūs duomenys, kuriuos ekspertai vadina teigiamu paklausos antrame didžiausiame pasaulio ūkyje ženklu.
Kinijos patriotas
Kinijos patriotas / Vaido Mikaičio nuotr.
Temos: 2 Ekonomika Kinija

Gamintojų kainų indeksas pirmąjį rudens mėnesį, palyginti su tuo pat mėnesiu pernai, ūgtelėjo 0,1 proc., pranešė nacionalinis statistikos biuras.

Prieš tai metinis gamintojų kainų smukimas buvo fiksuotas net 54 mėnesius iš eilės.

Gamintojų kainas Kinijoje metų metus slėgė didžiulis gamybinių pajėgumų perteklius ir silpna paklausa.

Ilgai smunkančios gamintojų kainos temdo pramonės ir visos ekonomikos augimo perspektyvas, nes užsakovai tokiais atvejais stengiasi atidėti užsakymus, tikėdamiesi, kad prekės ateityje dar atpigs. Tačiau dėl to įmonės ima stokoti darbo ir lėšų.

Gamintojų kainų pakilimas rugsėjo mėnesį „turėtų bent kiek išsklaidyti nerimą dėl defliacijos“, mano tyrimų įmonės „Capital Economics“ analitikas Julianas Evanas-Pritchardas.

O NBS analitikas Yu Qiumei kainų padidėjimą susiejo su žaliavų brangimu tarptautinėje rinkoje ir su Pekino pastangomis spręsti gamybinių pajėgumų pertekliaus problemą.

Pekinas šiemet pažadėjo iki 2020 metų plieno gamybos pajėgumą sumažinti 100–150 mln. tonų, o anglių kasybos pajėgumą per trejus penkerius metus sumažinti 500 mln. tonų.

Gamintojų kainų metinis prieaugis rugsėjį buvo pirmasis nuo 2012 metų sausio mėnesio ir jis nustebino analitikus, kurie prognozavo, kad didmeninės kainos ir vėl smuks – vidutiniškai 0,3 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius