-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Gariūnų turgus tampa atskira valstybe ir ignoruoja Ūkio ministeriją?

Panašu, kad Gariūnų turgus pamažu tampa atskira valstybe.
Turgavietėje tvyro niūrios nuotaikos.
Turgavietėje tvyro niūrios nuotaikos. / Irmanto Gelūno nuotr./15min.lt

Turgavietės administratoriai toliau ignoruoja Ūkio ministerijos pastangas bent pasikalbėti. Valdininkai grasina imtis sankcijų, rašo dienraštis „Vilniaus diena“.

Pirmadienį suėjo galutinis terminas, kai Gariūnų turgavietę administruojančios bendrovės „Jurgena“, „Gerūda“ ir „Posūkis“ turėjo atsakyti į oficialų Ūkio ministerijos reikalavimą pateikti dokumentus, įrodančius, kaip vykdomi pagal sutartį dėl Gariūnų verslo parko projekto įgyvendinimo prisiimti įsipareigojimai.

Ūkio ministerija pateikti šiuos dokumentus pareikalavo prekybininkams pradėjus skųstis, kad turgavietės administratoriai juos verčia kraustytis į naujai suręstą paviljoną. Be to, už naująsias patalpas reikalauja vienkartinio 10 tūkst. litų mokesčio.  Ūkio ministerija pateikti šiuos dokumentus pareikalavo prekybininkams pradėjus skųstis, kad turgavietės administratoriai juos verčia kraustytis į naujai suręstą paviljoną.

Ministerija iš pradžių su Gariūnų turgų administruojančiomis įmonėmis bandė kalbėtis geranoriškai, kelis kartus patys vyko į turgavietę, tačiau į naująjį paviljoną įleisti nebuvo.

Galiausiai Ūkio ministerija atsakymų iš turgaus administratorių pareikalavo registruotu laišku. Pagal įstatymus į tokį valdininkų raštą verslininkai privalėjo atsakyti per 30 kalendorinių dienų. Tačiau jokio atsakymo ministerija taip ir negavo.

„Dabar svarstoma galimybė samdyti teisininkų komandą, kuri turėtų išnagrinėti galimybes tuos atsakymus gauti kitu būdu“, – dienraščiui teigė Ūkio ministerijos Smulkiojo ir vidutinio verslo politikos skyriaus vedėjas Simas Banys. 

Ji negalėjo atskleisti konfidencialių sutarties detalių (joje kalbama apie renkamus mokesčius ir sukuriamas darbo vietas), tačiau pabrėžė, kad kol kas visus nesutarimus su turgavietės valdytojais bandys spręsti taikiu dialogu. Tačiau, jei tai nepavyks, teks rimtai svarstyti galimybę nutraukti sutartį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius