Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nesantaika Gariūnuose: be darbo ir elektros liko dalis prekeivių (nuotraukos)

Didžiausioje šalies Gariūnų turgavietėje – kraustymosi metas, nes prekybininkų metaliniuose kioskuose prekyvietės administratoriai atjungė elektrą, o prekiautojams siūloma kraustytis į ką tik suręstą naują paviljoną.
Turgavietėje tvyro niūrios nuotaikos.
Turgavietėje tvyro niūrios nuotaikos. / Irmanto Gelūno nuotr./15min.lt

Paviljoną Gariūnuose pastatę turgaus administratoriai už vietą jame reikalauja vienkartinio 10 tūkst. litų mokesčio, tačiau didelė dalis prekybininkų su tokiu reikalavimu nesutinka, antradienį informuoja dienraštis „Vilniaus diena“.

„Mes į paviljoną nesikraustysime, nes neturime pinigų“, – sako Gariūnų prekybininkų iniciatyvinės grupės atstovė Irina Antulienė.

Prekybininkus piktina ne tik reikalaujamas vienkartinis mokestis – nors anksčiau turgavietės administratoriai žadėjo, kad prekybos vietos naujame paviljone nuomos mokestis bus apie 30 proc. didesnis nei kioskuose, prieš kelias dienas paaiškėjo, kad už 12 kvadratinių metrų ploto nuomą reikia mokėti 1,7 tūkst. litų.

„Dabar moku apie 500 litų. Kad ir kaip skaičiuoju, pridėjus 30 proc. niekaip nesusidaro 1,7 tūkst. litų“, – ironizavo Gariūnų prekybininkų iniciatyvinės grupės lyderių Miroslavas Šablinskis. Už 12 kvadratinių metrų ploto nuomą reikia mokėti 1,7 tūkst. litų.

Nors į prekybininkų pusę stojo ir Ūkio ministerijos, ir prezidentūros valdininkai, Gariūnų administratoriai į tai nereaguoja. Bet kokius valdininkų aiškinimus, kad jokių papildomų mokesčių iš prekybininkų reikalauti negalima, Gariūnų turgavietę administruojančių bendrovių „Jurgena“, „Geruda“ ir „Posūkis“ vadovai paprasčiausiai ignoruoja.

Šių įmonių valdybos pirmininkas Ramūnas Šeduikis nepatenkintus ir sumaištį keliančius prekybininkus ketina skųsti teismui. Nusileisti neketina ir prekybininkų atstovai. Jie turgaus administratorius taip pat padavė į teismą, tačiau kada prasidės posėdžiai, neaišku.

Prekybininkų atstovai vien pareiškimu teismui apsiriboti neketina. Jie taip pat mina Ūkio ministerijos ir prezidentūros slenksčius, be to, kreipėsi į Specialiųjų tyrimų tarnybą, nes yra įsitikinę, kad valstybinės svarbos ekonominį projektą „Paslaugų smulkiajam ir vidutiniam verslui parkas „Gariūnai“ įgyvendinančios įmonės nusižengia įstatymams.

Ūkio ministerijos Smulkiojo ir vidutinio verslo politikos skyriaus vedėjas Simas Banys teigė, kad šiuo metu ministerija neturi jokių teisinių galimybių daryti vienokią ar kitokią įtaką Gariūnuose kilusiam konfliktui.

„Iš pradžių su turgų administruojančiomis įmonėmis bandėme kalbėti geranoriškai, tačiau toks pokalbio būdas joms netiko. Darome prielaidą, kad jie bando visus procesus vilkinti“, – sako ministerijos atstovas.

S.Banys nesiima vertinti, ar Gariūnų administratoriai teisėtai reikalauja vienkartinio 10 tūkst. litų mokesčio už vietą naujajame paviljone: „Apie tą mokestį mes girdėjome tik iš kalbų. Kol neturime oficialių dokumentų, nenorėčiau nieko kalbėti.“  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius