-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gegužės mėnesį nedarbas šalyje mažėjo

Birželio 1 d. šalies teritorinėse darbo biržose buvo registruota 324,2 tūkst. bedarbių – tai sudarė 15,05 proc. visų darbingų šalies gyventojų (0,04 proc. mažiau nei gegužės 1 d.). Vyrų nedarbas per gegužės mėnesį sumažėjo 0,2 proc. – nuo 17,5 iki 17,3 proc. Taip pat 0,3 proc. mažėjo jaunimo nedarbo rodiklis – nuo 9,7 iki 9,4 proc.
Vilniaus darbo birža
Vilniaus darbo birža / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Pirmą kartą nuo 2008 m. spalio mėnesio nedarbo rodiklis šalyje mažėjo. Per gegužės mėnesį įregistravome ir bedarbio statusą suteikėme 25 tūkst. asmenų – tai 20 tūkst. mažiau nei balandį. Iš darbdavių sulaukiame daugiau ir įvairesnių darbo pasiūlymų, tarpininkaudami daugiau žmonių ir greičiau įdarbiname", – sakė Lietuvos darbo biržos direktorius Mindaugas Petras Balašaitis.

Per gegužės mėnesį buvo įdarbinta 19,1 tūkst. žmonių, iš jų 12,2 tūkst. – pagal neterminuotąsias sutartis. Veiklą, įsigiję verslo liudijimus, pradėjo 2,9 tūkst. asmenų – 11,6 proc. daugiau nei balandį. Į aktyvias darbo rinkos politikos priemones nusiųsta 4,8 tūkst. bedarbių. Į remiamojo įdarbinimo priemones nusiųsta 4,2 tūkst., iš jų į viešuosius darbus – 3,5 tūkst. asmenų.

Per gegužės mėnesį darbdaviai užregistravo 17,5 tūkst. laisvų darbo vietų, iš jų 10,5 tūkst. – neterminuotam darbui. Gegužės mėnesį paklausūs buvo pardavėjai, dažytojai, sunkiasvorių sunkvežimių ir krovininių transporto priemonių bei lengvųjų automobilių ir taksi vairuotojai, virėjai, pardavimų vadybininkai, statybininkai dailidės ir staliai, suvirintojai, padavėjai.

Registruotas nedarbas gegužės mėnesį neaugo daugiau kaip pusės savivaldybių teritorijų: 28-iose mažėjo, 5-iose nepakito, 27-iose augo. Didžiausias nedarbas registruotas Šalčininkų (20,9 proc.), Vilniaus r. (20,7 proc.), Mažeikių (19,8 proc.), Ignalinos r. (19,7 proc.), Alytaus r. (19,6 proc.), o mažiausias – Neringos (5,6 proc.), Birštono (11,3 proc.), Pakruojo (11,8 proc.), Kazlų Rūdos (12 proc.), Elektrėnų (12,3 proc.) ir Kėdainių (12,6 proc.) savivaldybėse. Iš didžiųjų miestų daugiausia bedarbių yra Panevėžyje (16,6 proc.), mažiausia – Šiauliuose (12,7 proc.). 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius