Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Goldman Sachs“: JAV pramonininkai džiaugiasi Donaldo Trumpo pergale

Po Donaldo Trumpo išrinkimo į JAV prezidento postą Volstryto analitikai džiaugiasi. Pasirodo, dauguma JAV pramonininkų tikisi savo pajamų didėjimo prezidentaujant D.Trumpui, rašo „Bloomberg“, remdamasis investicinio banko „Goldman Sachs“ duomenimis.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Naujausioje banko ataskaitoje teigiama, kad lapkritį finansų analitikų buvo paprašyta pakomentuoti, kaip JAV prezidento rinkimų rezultatai gali paveikti šalies įmones ir skirtingus ūkio sektorius.

Nors kai kuriuose sektoriuose vis dar tvyro nežinomybė, tačiau dauguma vis dėlto tikisi teigiamo D.Trumpo valdymo poveikio. Didžiausi lūkesčiai yra susiję su viltimi, kad šalyje bus sumažinti mokesčiai, bei ekonomikos stimuliavimu.

„Bloomberg“ pabrėžia, kad „Goldman Sachs“ ataskaita yra ne pirmasis analitikų dokumentas, kuris teigiamai įvertino pastarųjų JAV prezidento rinkimų baigtį kalbant apie ekonominį poveikį šaliai.

Anksčiau panašias prognozes išsakė „JPMorgan Chase & Co” analitikai. Jie kartu pridūrė, kad nors dalis D.Trumpo pažadų prisidės prie šalies ekonomikos augimo, tačiau populistinė retorika, pavyzdžiui, liečianti užsienio prekybą, jai gali ir pakenkti.

Tiesa, „Goldman Sachs“ analitikai pabrėžia, kad iš D.Trumpo prezidentavimo ekonomine prasme išloš tikrai ne visi – kai kurie sektoriai pokyčių visai nepajus, o kiti gali net pajusti žalą.

Ypač neigiamai D.Trumpo išrinkimą vertina automobilių ir aviacijos pramonė, taip pat agroverslas ir „žaliosios energijos“ sektorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius