-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Grigiškių“ užmojuose – naujos gamybos linijos

Vilniaus įmonė „Grigiškės“ užsimojo pritraukti naujų investuotojų, o iš jų gautas lėšas investuoti į gamybos plėtrą. Analitikai žinią vertina teigiamai, tačiau laukia duomenų apie sandorio kainą.

„Norime, kad tarp mūsų akcininkų atsirastų investicinių fondų – nesvarbu, užsienio ar Lietuvos. Taip sustiprinsime akcininkų bazę, o pritrauktus pinigus panaudosime pagrindinės mūsų veiklos – higieninio popieriaus gamybos – plėtrai“, – „Verslo žinioms“ sakė „Grigiškių“ vadovas Gintautas Pangonis.

Anot jo, pritrauktos lėšos, pasitelkus ir bankų pinigus, bus investuojamos į naujas gamybos linijas ir plečiamos esamos.

„Grigiškių“ naujiena yra teigiama, nes nauji akcininkai gali paskatinti didesnį akcijų likvidumą rinkoje. T. y., naujasis akcininkas anksčiau ar vėliau pradės pardavinėti akcijas biržoje, todėl padidės laisvų akcijų kiekis rinkoje„, – teigė banko „Finasta“ institucinių klientų investavimo vadovas Marius Dubnikovas.

Kita vertus, anot jo, dėl daugiau nei 14 proc. didinamo įstatinio kapitalo smulkiųjų akcininkų nuosavybė bus „atskiesta“, tad labai svarbu stebėti, kokia kaina akcijos bus perleidžiamos investuotojams.

„Svarbu sekti įmonės pranešimus per biržą. Nuo akcijų pardavimo kainos, lyginant ją su rinkos kaina, priklausys, kokia bus reakcija biržoje“, – teigė M.Dubnikovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius