Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gynybos finansavimas klaidžioja tarp BVP procento dalių

Politikai nesutaria, kokia dalis bendrojo vidaus produkto (BVP) kitąmet teks Lietuvos krašto apsaugai ir kas turi patekti į karinių išlaidų krepšelį, rašo „Verslo žinios“.
Prezidentė Dalia Grybauskaitė lankėsi „Knygų Kalėdų“ kūrybinėse dirbtuvėse
Prezidentė Dalia Grybauskaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Su šalies gynybos finansavimu susijusį skaičių – 1,3 proc. BVP – pateikė prezidentūra, išplatinusi pranešimą apie valstybės vadovės Dalios Grybauskaitės pasirašytą ir oficialiai paskelbtą Seimo priimtą kitų metų biudžetą.

„Pasitikslinau su prezidente, viskas tame pranešime apie biudžetą yra gerai. Išties tiesiogiai Krašto apsaugos ministerijai kitąmet biudžeto asignavimai sieks 1,11 proc. Bet prie bendrai visos šalies gynybos išlaidų reikėtų priskirti ir dalį kai kurioms kitoms institucijoms skiriamų finansų, pavyzdžiui, Vidaus reikalų ministerijai, nes ir jos turimi resursai būtų panaudojami karo atveju“, – sakė prezidentės atstovas spaudai Modestas Naudžius.

Krašto apsaugos ministerija (KAM) sutinka, kad prie išlaidų šalies gynybai galima būtų skaičiuoti ir ne tik tiesiogiai jai skiriamas lėšas, tačiau mini dar kitokį skaičių – 1,26 proc. BVP.

Lietuvos metinis BVP siekia apie 130 mlrd. litų (37,7 mlrd. eurų), tad kiekviena dešimtoji ar net šimtoji jo procentinio punkto dalis reiškia ne vieną milijoną eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius