Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gyventojai „prisiminė“ gavę dovanų už 76 mln. Eur, pasiskolinę 48 mln. Eur

Metų pradžioje Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) pranešė, apie naują prievolę, pagal kurią gyventojai turėjo prisiminti 12-os metų senumo dovanas ir paskolas grynaisiais. Deklaruoti tokias dovanas ir pajamas pareikalauta tam, kad ateityje nekiltų diskusijų su Mokesčių inspekcija dėl įsigyto ar planuojamo įsigyti brangaus turto šaltinių teisėtumo.
Piniginė
Piniginė / Vida Press nuotr.

Gyventojai Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI) pranešė, kaip nurodyta, apie grynaisiais gautas paskolas ir dovanas, kurių nebuvo privaloma deklaruoti. 3 tūkst. gyventojų „prisiminė“ gavę 76 mln. Eur dovanų, dar tūkstantis deklaravo pasiskolinęs 48 mln. Eur.

VMI prie FM primena, kad informaciją apie grynaisiais gautas paskolas ir dovanas gyventojai turi pateikti iki š.m. birželio 30 d., tad ketinantys tai padaryti, kviečiami nelaukti paskutinės dienos ir suskubti jau dabar.

Pažymėtina, jog teikdamas patikslintą pranešimą po 2016 m. birželio 30 dienos, mokesčių mokėtojas galės tikslinti tik informaciją, susijusią su jau nurodytais šaltiniais, t. y. tuo atveju, kai teikiamas patikslintas pranešimas po 2016 m. birželio 30 dienos, į patikslintą pranešimą nauji šaltiniai negali būti įrašomi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius