-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gyventojams grąžinta daugiau nei 212 mln. litų gyventojų pajamų mokesčio permokos

Šiemet daugiau nei 572 tūkst. gyventojų, teisingai užpildžiusių deklaracijas ir jas pateikusių iki gegužės 2 d., VMI pervedė daugiau nei 212 mln. Lt praėjusiais metais sumokėto gyventojų pajamų mokesčio (GPM).
Valstybinė mokesčių inspekcija
Valstybinė mokesčių inspekcija / Sauliaus Žiūros/BFL nuotr.

Pajamas šiemet deklaravo beveik 754 tūkst. mokesčių mokėtojų. Šiemet pateikę deklaraciją gyventojai galėjo pasinaudoti lengvata ir susigrąžinti dalį GPM už gyvybės draudimą, pensijų įmokas, už pirmas studijas ir pirmą profesinį mokymą, palūkanas už vieną iki 2008 m. gruodžio 31 d. paimtą būsto kreditą ir kt.

Deklaruodami pajamas šiais metais gyventojai darė dar mažiau klaidų nei 2010 m. ir ankstesniais metais: tik apie 5 proc. deklaracijų buvo klaidingų (2010 metais – apie 11 proc., 2009 metais – apie 13 proc., 2008 m. – 14 proc.).

Dažniau mokesčių mokėtojai klysdavo pildydami popierinio formato deklaracijas. VMI pastebi, kad dažniausiai pajamų deklaracijose buvo daromos klaidos: deklaruotas per didelis papildomas metinis neapmokestinamas pajamų dydis, deklaracijose gyventojas nenurodė savo asmeninės sąskaitos, į kurią būtų grąžinta mokesčio permoka, numerio, deklaruota neteisinga išskaičiuota (sumokėta) mokesčio suma ir kt.

Gyventojų pajamų mokesčio permoka 2011 m. pagal visas teisingai užpildytas 2010 m. mokestinio laikotarpio gyventojų pajamų mokesčio deklaracijas grąžinta beveik 533 tūkst. gyventojų, o 2010 m. pagal visas teisingai užpildytas 2009 m. – 599 tūkst. gyventojų. 2011 metais gyventojams grąžinta per 206 mln. Lt, o 2010 metais. – 230 mln.Lt.

VMI primena, kad norintys susigrąžinti GPM permoką gyventojai, teikti ir tikslinti deklaracijas gali už 5 praėjusius metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius