Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Briuselį protestuoti vyks kuklesnės turgaus prekeivių gretos

Įsigaliojus reikalavimui turguose naudoti kasos aparatus, prabilta apie turgų tuštėjimą – esą dalis prekeivių net išvyksta į užsienį lengvesnio kąsnio ieškoti. Po dviejų savaičių sparnus pakels dar kelios dešimtys turgaus prekeivių. Tik šįkart – prašyti Briuselio užtarimo.
Tarptautinę darbo dieną, Halės turguje prekybininkai ir toliau prekiavo be kasos aparatų.
Tarptautinę darbo dieną Halės turguje prekybininkai ir toliau prekiavo be kasos aparatų. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Mes nenorime neigiamai garsinti Lietuvos. Mes tik dialogo su valdžia norime. O ji mums nepaliko kito kelio, tik tokiais būdais teisybės ieškoti“, – 15min.lt sakė Smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacijos vadovė Zita Sorokienė.

Anksčiau smulkieji verslininkai žadėjo į Briuselį vykti dar gegužės viduryje 50 vietų turinčiu autobusu. Tačiau protestuotojų gretos mažėja. Po dviejų savaičių protestuoti prie Europos Komisijos (EK) ir Europos Parlamento (EP) turėtų išskristi maždaug 20 žmonių.

Z.Sorokienė teigia, kad važiuoti į Briuselį norinčiųjų yra daug, tačiau turinčiųjų pakankamai pinigų – itin mažai. „Žmonės labai nori, bet galvojam, kad pinigai yra labai dideli, o žmonėms uždirbti yra labai sunku: vartojimas mažas, prekyba sustojusi“, – pasakojo Z.Sorokienė.

Ji teigė tikinti, kad savaitės protestas Briuselyje padės pasiekti norimų rezultatų. „Mes esam susisiekę su EK ir EP atstovais ir manau, kad prašymas kuo greičiau padaryti įtaką Lietuvos Vyriausybei bus išklausytas“, – teigė Z.Sorokienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius