Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į ilgalaikį materialųjį turtą investuota 4 mlrd. litų

Statistikos departamentas praneša, kad, išankstiniais duomenimis, ketvirtąjį 2010 m. ketvirtį šalies teritorijoje į ilgalaikį materialųjį turtą investuota 4 mlrd. litų, arba 1,6 procento mažiau nei ketvirtąjį 2009 m. ketvirtį.
Pinigai
Pinigai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Didžiausią investicijų dalį (64 proc.) sudarė investicijos į pastatų ir inžinerinių statinių statybą, palyginti su ketvirtuoju 2009 m. ketvirčiu, jos sumažėjo 11 procentų.

Investicijos ilgalaikiam turtui įsigyti sudarė 34 procentus visų investicijų ir padidėjo 22 procentais. Lietuvos ūkio atgaivinimui reikšmingos investicijos į mašinas, įrenginius, transporto priemones sudarė trečdalį visų investicijų ir padidėjo 34 procentais.

Gyvenamiesiems pastatams statyti ir pirkti buvo skirta 12 procentų (493 mln. Lt) visų investicijų, tai 31 procentu mažiau nei ketvirtąjį 2009 m. ketvirtį.Pagal ekonominės veiklos rūšis didžiausią visų šalies investicijų dalį, 28 procentus, sudarė viešojo valdymo įstaigų investicijos, iš jų daugiau nei 40 procentų sudarė Europos Sąjungos parama.

Nekilnojamojo turto įmonių ir fizinių asmenų investicijos į gyvenamąją statybą sudarė 14 procentų, elektros, dujų, garo tiekimo ir oro kondicionavimo įmonių – 12 procentų visų materialinių investicijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius