Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

I.Šimonytė: 2011-ųjų biudžeto projektas bus po savaitės

2011 metų valstybės biudžeto projektą finansų ministrė Ingrida Šimonytė tikisi turėti apytiksliai po savaitės. Ji viliasi, kad ministerijos šįkart nebandys laimės, prašydamos daugiau lėšų negu reikia.
Finansų ministrė Ingrida Šimonytė
Finansų ministrė Ingrida Šimonytė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Biudžeto projektas bus maždaug po savaitės, nes institucijos vėluoja paduoti savus skaičiavimus“, – savaitraščiui „Veidas“ sakė I.Šimonytė.

Anot jos, su ministrais aptarta, kad planuojant biudžetą bus atsisakyta ilgalaikės blogos tradicijos prašyti daugiau nei reikia pinigų, manant, kad tiek, kiek prašoma, vis tiek nepavyks gauti.

„Kontroliniai skaičiai – šių finansinių metų lygio su galimybe mažinti išlaidas 10 proc. Žinau, kad kai kurios ministerijos jau prašo keliais šimtais milijonų daugiau nei turi šiemet. Ką gi, biudžeto projektas – Vyriausybės kolektyvinio svarstymo produktas. Gal kuris nors ministras sutiks 20 proc. susimažinti kitų metų ministerijos išlaidas savo daugiau prašančio kolegos naudai? Kitų alternatyvų nėra“, – teigė finansų ministrė.

Jos įsitikinimu, valstybė negali be saiko didinti savo skolos.

„Kai kas aiškina, kad kitąmet valstybė gaus daugiau pajamų nei šiemet, tačiau tai nereiškia, jog tuos pinigus reikia išdalyti. Juos teks atidėti palūkanoms už pastaruoju metu gerokai išaugusias skolas“, – sakė I.Šimonytė.

Jos teigimu, nuo 2011-ųjų sausio 1-osios didės dyzelino ir cigarečių akcizai, bet tai iš anksto suplanuotas akcizų didinimas, prisitaikant prie bendrojo Europos Sąjungos akcizų dydžio, o ne tikslinės pastangos padidinti biudžeto pajamas.

Jokių kitų naujų mokesčių ateinančiais metais neplanuojama, o aptarinėjami nekilnojamojo turto ir transporto mokesčiai realybe gali tapti tik apytikriai 2012-aisiais. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius