Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ignas Staškevičius: „NDX energija“ telkiasi Lenkijoje

Vienas „Vilniaus prekybos“ akcininkų Ignas Staškevičius teigia, kad grupės investicijų bendrovė „NDX energija“ neplanuoja investuoti ir aktyviai veikti Lietuvoje, esą tai daro kitos grupės bendrovės. Anot jo, nuo praėjusių metų pabaigos „NDX energija“ nutarė susitelkti į Lenkijos rinką
Ignas Staškevičius
Ignas Staškevičius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Domėjomės daugelio šalių rinkomis: tyrėme Graikiją, nes įsivaizdavome, kad ten dabar geras metas „apsipirkti“, bet paaiškėjo, jog taip nėra, – rinka ten irgi nedidelė ir labai specifinė, be to, viešieji finansai yra daug blogesnės būklės nei privatus verslas. Greitų įėjimo kelių neradome ir Turkijoje, Ispanijoje, Danijoje. Tad nuo praėjusių metų pabaigos nutarėme susitelkti ties Lenkija, tik belieka apgailestauti, kad ten pradėjome dirbti gerokai per vėlai, įsigijome kelių įmonių akcijų, bet kontrolinį paketą kol kas turime tik vienoje – plataus vartojimo maisto prekių gamintojos „Mispol“. Buvęs „NDX energijos“ direktorius Petras Jašinskas jau išvyko į Lenkiją, kur ėmėsi vykdomųjų valdybos pirmininko pareigų“, – interviu savaitraščiui „Veidas“ sakė I.Staškevičius.

Paklaustas, kodėl Lietuva sunkiai atsigauna po krizės, jis sakė, kad Lietuva atsigautų greičiau, jei tie, kurie iš paskutiniųjų laikosi įsigytų nekilnojamojo turto objektų, pripažintų, kad suklydo, ir parduotų juos realia verte.

„Lenkijoje, kur „NDX energija“ pastaruoju metu aktyviai veikia, tokių dalykų mažiau. Ten žmonės linkę realizuoti savo nekilnojamąjį turtą ar vertybinius popierius tomis vertėmis, kokias siūlo rinka, bet ne sėdėti ant įsivaizduojamai didelės vertės turto ir laukti, kol kas nors pasiūlys išsvajotus pinigus. O Lietuvoje daugelis gyventojų iš paskutiniųjų moka paskolas už brangų būstą, kuris jiems nebūtinas, lygiai taip pat elgiasi verslo subjektai, nenorintys atsisakyti jiems nereikalingo investiciniams tikslams įsigyto turto“, – kalbėjo jis.

„NDX energija“ netiesiogiai valdo kontrolinį 51,54 proc. konservus ir pusfabrikačius gaminančios Lenkijos bendrovės „Mispol“ akcijų paketą. P.Jašinskas liepos pradžioje tapo „Mispol“ prezidentu. Ligtolinė „Mispol“ prezidentė Miroslawa Achinger dabar yra įmonės viceprezidentė.

Lietuvos bendrovė 2010 metų pabaigoje taip pat turėjo 0,238 proc. „Makarony Polskie“, 0,248 proc. „Grael“, 0,104 proc. „Pamapol“, 0,122 proc. „Wilbo“ akcijų, kotiruojamų Varšuvos vertybinių popierių biržoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius