-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įmonių griūtis – neišvengiama

8 procentams Lietuvos įmonių netrukus visiškai nerūpės, ar Vyriausybė pajėgs išvesti šalį iš krizės. Šios įmonės paprasčiausiai nesulauks kitų metų. Joms žlugus, darbo netektų apie 30 tūkstančių žmonių.
Statybos
Statybos / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Tuo tarpu dar beveik pusei įmonių šiemet reikės arčiai kautis dėl išlikimo. Jose iš darbo bus atleista dar keliasdešimt tūkstančių žmonių, rašo „Lietuvos ryto“ priedas „Vartai“.

Tokias prognozes skelbia didžiausią Lietuvoje skolininkų registrą valdanti ir įmonių riziką įklimpti į skolas ar bankrutuoti vertinanti kompanija „Creditinfo Lietuva“.

Vienas aštriausių Lietuvos verslą pjaunančių peilių – delsiantys atsiskaityti skolininkai. „Creditinfo Lietuva“ duomenimis, per praėjusius metus įmonių skolos kitoms bendrovėms (ne bankams) padidėjo beveik 13 kartų. Vien duomenų bazėje užregistruoti atsiskaitymai siekia 152 mln. litų.

Augant skoloms ir ilgėjant vėluojančiųjų atsiskaitymų grandinei dalį bendrovių turėtų ištikti vadinamasis techninis bankrotas. Jos nežlugs tik tuo atveju, jei skolininkai nesikreips į teismus dėl bankroto.

Prognozuojama, kad artimiausią pusmetį šalyje pasipils bankrotų lavina. Tuo tarpu bankai bus priversti perimti nemokių klientų turtą. Skubėti kreditorius skatins viltis, kad anksčiau perimtą turtą dabar pavyks parduoti dar brangiau nei po metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius