Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Infliacija euro zonoje vėl priartėjo prie tikslinės ECB ribos

Infliacija euro zonoje balandį padidėjo iki 1,9 proc. ir priartėjo prie tikslinės Europos Centrinio Banko (ECB) ribos, nepaisant tebesitęsiančio neapibrėžtumo dėl „Brexit“ ir prezidento rinkimų Prancūzijoje rezultato, rodo penktadienį paskelbti duomenys.
Piniginė
Piniginė / 123rf.com

Jie paskelbti praėjus dienai po to, kai ECB pranešė nekeisiantis savo didžiulės apimties ūkio stimuliavimo programos, kurios tikslas yra pažaboti infliaciją. Tiesa, tokią programą smarkiai kritikuoja didžiausia euro zonos ekonomika Vokietija.

Pastarojoje infliacija balandį siekė 2 proc., o Prancūzijoje ji stabilizavosi 1,4 proc. lygyje.

Infliacija balandį smarkiai paspartėjo, lyginant su 1,5 proc. kainų prieaugiu kovą. Balandžio rodiklis buvo didesnis, nei prognozavo „Factset“ apklausti analitikai, tikėjęs 1,8 proc. kainų prieaugio.

Infliacijos prieaugis balandį „sugrąžina šį rodiklį į ECB tikslinį lygį, tačiau staigus padidėjimas iš dalies įvyko dėl Velykų laiko šiais metais, ir mes vis dar manome, kad ECB švelni politika yra pagrįsta“, sakė „Capital Economics“ ekonomistė Jennifer McKeown.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius