-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ingrida Šimonytė: lėšos „Snoro“ indėlininkams gali būti pradėtos mokėti trečiadienį

Finansų ministrė Ingrida Šimonytė sako, kad valstybės apdrausti indėliai bankrutuojančio banko „Snoras“ indėlininkus gali pasiekti jau šį trečiadienį.
Spaudos konferencija
Valstybės apdrausti „Snoro“ indėlininkų pinigai turi būti grąžinti iki gruodžio 22 dienos arba vėliausiai iki sausio 7 dienos. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Mes manome, kad šiandien bus pradedamas sutarčių pasirašymo procesas, sutartis su pagrindiniu banku buvo pasirašyta praėjusią savaitę, visos sutartys su kitais bankais bus pasirašytos šiandieną, indėlininkų sąrašai tvarkyti per visą savaitgalį ir panašu, kad jau visiškai sutvarkyti, bent jau tiek, kad būtų galima pradėti pinigų išmokėjimą. Tai manau, kad rytoj Finansų ministerija pradės pinigų pervedimą, o tai reiškia, kad fizinis lėšų grąžinimas prasidės ko gero jau trečiadienį“, – žurnalistams pirmadienį sakė I.Šimonytė. 

Įmonės „Indėlių ir investicijų draudimas“ generalinis direktorius Raimundas Žilinskas BNS patvirtino, kad fondas, kuris išmokės bankrutuojančiame „Snoro“ banke laikytus ir valstybės apdraustus indėlius, jau pasirašė sutartį su SEB banku, per kurį bus išmokami indėliai visiems gyventojams ir Vilniaus apskrities įmonėms, bei su kai kuriais kitais bankais.

Pasak jo, SEB bankui jau perduoti ir visi indėlininkų sąrašai.

Fondas jau pardavė daugiau nei 876 mln. litų vertės vertybinių popierių. Kartu su iki 3,265 mlrd. litų Vyriausybės paskola fondas disponuos apie 4,14 mlrd. litų.

Valstybės apdrausti „Snoro“ indėlininkų pinigai turi būti grąžinti iki gruodžio 22 dienos arba vėliausiai iki sausio 7 dienos.

Per aštuonis komercinius bankus bus grąžinami indėliai gyventojams ir įmonėms iki 345 tūkst. litų. SEB bankas vienintelis pasirinktas išmokėti gyventojų indėlius. Bankas laimėjo atranką, nes vienintelis valstybei pasiūlė šią paslaugą atlikti nemokamai.

Bankas skelbia, kad pirmoji operacija su atgautais indėliais bus nemokama. Tai reiškia, kad jei žmogus norės iš karto išgryninti pinigus, neatsidaręs sąskaitos SEB banke, jam tai nieko nekainuos. Nekainuos ir jo lėšų pervedimas į SEB banko ar kito banko sąskaitą, tačiau jei jis norės išsiimti pinigus iš šių sąskaitų, jau turės mokėti pagal kiekvieno banko įkainius.

Įmonėms, esančioms Vilniaus apskrityje, valstybės apdraustą sumą mokės SEB bankas, Kauno – Ūkio bankas, Klaipėdos – „Danske“ bankas, Šiaulių – Šiaulių bankas, Panevėžio – „Nordea“ bankas, Alytaus ir Marijampolės – „Swedbank“, Telšių ir Utenos apskrityse – DNB bankas, Tauragės apskrityje – Medicinos bankas.

Lietuvoje, kaip ir visoje Europos Sąjungoje, visi gyventojų ir įmonių indėliai iki 100 tūkst. eurų yra apdrausti. Nedraudžiami indėliai Rusijos rubliais ir kitomis trečiųjų šalių valiutomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius