-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Inspektoriai sustabdė lekiančius nuo mokesčių taksi vairuotojus

Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (AVMI) patikrino taksi paslaugas tarptautinio Vilniaus oro uosto teritorijoje teikiančių asmenų veiklą ir nustatė, kad galimai neapskaitytų pajamų suma sudaro apie 200 tūkst. Lt.
Taksi
Taksi / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Daugiau nei pusmetį stebėta taksi sistemos veikla davė teigiamų rezultatų, kurie padės užkirsti vairuotojų savivaliavimui slepiant mokesčius.

Mokesčių specialistai taksi veikla oro uosto teritorijoje pradėjo intensyviai domėtis šių metų pavasarį. Sėkmingo bendradarbiavimo su VĮ Tarptautiniu Vilniaus oro uostu (TVOS) metu buvo išsiaiškinta kiekvieno taksi vairuotojo išvažiavimai iš oro uosto. Taip pat gauta informacija apie taksi paslaugų tiekėjams išrašytas PVM sąskaitas - faktūras, taksi automobilių stovėjimo oro uosto įrengtoje taksi linijoje sutartis.

Tyrimo metu taip pat buvo įvertinta VMI iš taksi keleivių gauti nusiskundimai dėl taksi vairuotojų daromų pažeidimų, dažniausiai dėl nežinia kokiu būdų nustatyto mokesčio už kelionę ir neišduodamo dokumento, patvirtinančio atlygio sumokėjimą.

Vairuotojai teikė įvairius inspektorių neįtikinusius paaiškinimus, kodėl išvažiavimai iš oro uosto teritorijos nėra atvaizduoti taksometro kasos operacijų žurnale, pvz., dažnas jų teisinosi, jog pasitikdavo iš užsienio atvykusius draugus.

Vilniaus AVMI patikrino 46 asmenis vykdančius taksi veiklą. Remiantis pateikta informacija bei atlikus analizę VMI nustatė, kad ne visi išvažiavimai užfiksuojami taksometro kasos operacijų žurnale, ne visiems keleiviams išduodami kvitai, taksistai naudojantys taksometrus su spausdintuvais nespausdina dienos pamainos ir mėnesio suvestinių ataskaitų, nepildo taksometro kasos operacijų žurnalų.

Vairuotojai teikė įvairius inspektorių neįtikinusius paaiškinimus, kodėl išvažiavimai iš oro uosto teritorijos nėra atvaizduoti taksometro kasos operacijų žurnale, pvz., dažnas jų teisinosi, jog pasitikdavo iš užsienio atvykusius draugus. Dalis vairuotojų, nesivargindami sukurti išradingesnių paaiškinimų, tiesiog pripažino, kad neturėdavo noro pildyti privalomų dokumentų.  

Vilniaus AVMI siekia užtikrinti gerą keleivių aptarnavimą, pajamų apskaitymą ir teisingą deklaravimą taksi paslaugų sektoriuje, todėl ir toliau atidžiai stebės tiek oro uoste, tiek ir visame Vilniuje veikiančių taksi įmonių ir gyventojų veiklą.

Vilniaus AVMI primena, kad pranešti apie įvairius mokestinius pažeidimus, įmonėse mokamus „vokelius“, neapskaitomas pajamas bei kitus pažeidimus, galima VMI pasitikėjimo telefonu 1882, užpildžius elektroninę anketą VMI svetainėje arba pasinaudojus programėle išmaniesiems telefonams „Pranešk“, taip pat užėjus į apskrities mokesčių inspekciją bei jos teritorinius padalinius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius