Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Invalda LT“ įsigijo „Finastos“ grupę

Pirmadienį pasirašius oficialų susitarimą tarp „Invalda LT” ir „Snoro” bankroto administratoriaus „Finastos“ grupės kontrolė yra perleidžiama investuotojų konsorciumui, kuriam vadovauja investicijų bendrovė „Invalda LT“.
Finasta
Finasta / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Snoras, AB Finasta

Praėjusią savaitę Konkurencijos taryba pašalino paskutines kliūtis užbaigti sandorį, kai oficialiai patvirtino, jog „Finastos“ grupės pardavimas „Invaldai LT“ nesukurs dominuojančios padėties ar kaip nors ribos konkurenciją rinkoje.

„Finastos“ grupės pardavimo procesas buvo sudėtingas ir reikalaujantis daug iššūkių, tačiau galutinis rezultatas yra teigiamas. Mes esame be galo patekinti matydami, kad konkurencija tarp potencialių investuotojų lėmė, kad „Finasta“ grupė galėjo būti parduoda pačiomis geriausiomis sąlygomis „Snoro“ banko kreditoriams“, – teigė Gintaras Adomonis, „Snoro“ bankroto administratorius.

Pagal lapkričio 4 dieną pasirašytą įsigijimo sutartį tarp „Invalda LT“ ir „Finastos“ grupės, preliminari suma mokama už 100 proc. „Finasta“ grupės akcijų siekia 24 mln. LTL (7 mln. EUR).

Lietuvoje „Finasta“ grupę sudaro AB bankas „Finasta“, UAB finansų maklerio įmonė „Finasta“ ir UAB „Finasta Asset Management“.

Latvijos „Finasta Asset Management“ įsigijimas bus užbaigtas gavus Latvijos finansų ir kapitalo rinkų priežiūros komisijos leidimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius