-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Investicijos į Kauno gatves ir tiltus siekia beveik 100 mln. Lt

Per šiuos metus atnaujinant gatves ir statant Panemunės tiltą atliktų darbų vertė sieks beveik 100 mln. Lt. Nemažinti darbų apimčių ir spartos žadama ir kitąmet.
Andrius Kupčinskas
Andrius Kupčinskas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

K. Petrausko g., Savanorių pr. įkalnės, K. Veverskio, Z. Gerulaičio ir Palemono g. rekonstrukcijos, Šiaurės pr. įkalnės, Draugystės, M. Jankaus, Pravieniškių, Keramzito, Pamario, Chemijos, Panerių, Elektrėnų, Biruliškių ir kitų gatvių kapitalinis remontas – šiuos jau atliktus ar tebetęsiamus darbus vardijo praėjusį ketvirtadienį miesto tarybos nariams pristatymą surengęs Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis. Pasak skyriaus vadovo, tai toli gražu ne visi šįmet atlikti ar dar planuojami darbai.

„Aišku, sudegęs Remix aparatas buvo kuriam laikui pristabdęs darbus, bet pastaruoju metu kelininkai dirba keliomis pamainomis ir jei leis oro sąlygos, iki žiemos ne tik užbaigs Jonavos gatvės remontą, bet sutvarkys Karaliaus Mindaugo prospektą, Tunelio gatvę ir prasčiausios būklės Savanorių prospekto atkarpą nuo Aukštaičių iki K. Petrausko gatvės“, - sakė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Kas vyksta šiuo metu?

Metų pradžioje pradėtą Savanorių prospekto įkalnės rekonstrukciją tęsiantys kelininkai jau perėjo prie važiuojamosios dangos tiesimo etapo. Tikimasi, jog automobilių eismas įkalnėje bus atvertas kaip įmanoma greičiau. Kelininkai taip pat baiginėja K. Petrausko gatvės rekonstrukciją. Eismas šioje iki keturių juostų išplatintoje gatvėje buvo atidarytas prieš pora savaičių.

Kapitalinio remonto darbai šiuo metu vyksta J. Lukšos-Daumanto gatvėje, kurioje bus atnaujinta asfalto danga ir įrengti nauji šaligatviai. Ši gatvė veda į Kauno klinikų pastatą, kuriame netrukus bus atidarytas greitosios pagalbos centras.

Didelės kelininkų pajėgos šiuo metu dirba Jonavos gatvėje, kur tiesiama nauja asfalto danga. Vėliau kelininkai imsis Karaliaus Mindaugo prospekto, Tunelio gatvės ir Savanorių prospekto atkarpos tarp Aukštaičių ir K. Petrausko gatvių.

A. Pakalniškis taip pat paminėjo šįmet įrengtas aštuonias iškiliąsias perėjas, sutvarkytas 16 įvažų į švietimo įstaigas ir daugiabučių namų kiemus, atnaujintas šviesoforines sankryžas.

Planuose – pagrindinės gatvės

Kalbėdamas apie kitą labai svarbų Kauno projektą - Panemunės tiltą, Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Remigijus Skilandis pabrėžė, jog statybos vyksta sklandžiai ir neatsilieka nuo grafiko. Vasaros pabaigoje buvo užbaigtas vienas sudėtingiausių tilto statybos etapų.

Suvirintos daugiau nei 3 tūkst. tonų sveriančios metalinės sijų konstrukcijos galingais domkratais buvo užstumtos ant tilto atramų ir sujungė abu krantus. Pasak R. Skilandžio, Panemunės tilto atidarymas numatytas kitąmet.

Kalbėdamas apie svarbiausius ateities planus, vienas iš savivaldybės administracijos vadovų atskleidė, jog kitais metais planuojama kapitaliai sutvarkyti K. Baršausko gatvę, Pramonės prospektą, Veiverių gatvę (atkarpa tarp prekybos centro „Maxima" ir miesto ribos), Taikos prospektą, Tvirtovės alėją, likusią K. Petrausko gatvės atkarpą (tarp Radvilėnų pl. ir Savanorių pr.), Savanorių prospekto atkarpą (tarp Žemaičių gatvės ir laiptų į E. Ožeškienės gatvę). Taip pat kitais metais planuojama pradėti ir Raudondvario plento rekonstrukciją.

„Kitąmet Lietuvos automobilių kelių direkcija Kaunui planuoja skirti 25 mln. Lt. Tai yra 10-čia milijonų daugiau nei buvo skirta šįmet. Jei šie pažadai pasitvirtins, galėsime gausesnes kelininkų pajėgas mesti ir į mažesniu intensyvumu pasižyminčias gatves“, - akcentavo A. Pakalniškis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius