Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš Didžiosios Britanijos infliacijos indekso išbraukti naktinių klubų bilietai

Didžiosios Britanijos nacionalinės statistikos tarnyba (ONS), kaip ir kasmet, peržiūrėjusi vartotojų kainų indekso sandarą, iš prekių ir paslaugų, įtrauktų į šį indeksą, sąrašo išbraukė bilietus į naktinius klubus, rašo britų verslo dienraštis „The Financial Times“.
Didžiosios Britanijos svarai sterlingų
Didžiosios Britanijos svarai sterlingų / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vietos valdžiai įgyvendinant griežtą triukšmo miesto rajonuose mažinimo politiką, naktinių klubų skaičius savo klubų kultūra garsėjančioje Didžiojoje Britanijoje per pastarąjį dešimtmetį sumažėjo perpus.

Panašu, kad britai dabar yra linkę vakarus leisti ne vakarėliuose ar diskotekose, o namuose su likerio „Baileys“ taurele ar kavos „Nespresso“ puodeliu: ONS į 704 prekių ir paslaugų sąrašą įtraukė alkoholinius grietinėlės likerius ir kavos kapsules.

Iš sąrašo išbraukti ir CD bei DVD diskai – populiarėjant debesijos paslaugoms ir krentant USB atmintinių kainoms, kompaktiniai diskai iš esmės tapo nebereikalingi.

Be to, skaičiuodama infliaciją šalyje, ONS nebeatsižvelgs į kalakutienos griežinėlių ir užkandžių iš nuluptų obuolių ir morkų pardavimus.

Tačiau produktų sąrašą papildė citrinos ir mikrobangų viryklių ryžiai, šokolado plytelės ir mėsos užkandžiai. Be to, į jį buvo įtrauktos moteriškos tamprės ir nagų lakas, taip pat išlaidos kompiuterinių žaidimų parsisiuntimui.

ONS duomenimis, vartotojų kainos Didžiojoje Britanijoje sausį, palyginti su tuo pat mėnesiu pernai, paūgėjo 0,3 procento. Palyginti su 2015 metų gruodžiu, kainos pakilo 0,8 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius