Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Iš ES pasitraukusi Didžioji Britanija per ketverius metus turėtų į ES biudžetą įnešti 60 mlrd. eurų

Europos Komisija pageidauja, kad pasirašiusi „Brexit“ (pasitraukimo iš ES) sutartį Didžioji Britanija dar ketverius metus darytų įnašus į ES projektus iki 2023 metų pabaigos, rašo britų laikraštis „Daily Telegraph“.
„Brexit“ asociatyvinė nuotrauka
„Brexit“ asociatyvinė nuotrauka / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

„Šis planas yra tik dalis Europos Sąjungos reikalavimo, kad Didžioji Britanija padengtų 60 mlrd. eurų „Brexit sąskaitą“, tik tada ES sudarytų sutartį, kuri apibrėš būsimus prekybos santykius“, – pažymima laikraštyje.

„Europos Komisija nori, kad Jungtinė Karalystė įmokas darytų dalimis nuo išstojimo dienos 2019 metais iki 2023 metų, kai finansų poreikis septynerių metų ES biudžete yra didžiausias“, – sakė vienas informuotas ES diplomatinių šaltinių.

Anot „Daily Telegraph“, mintis, kad Didžioji Britanija turi iki 2023 metų padaryti tokias įmokas, buvo išsakyta per anksčiau šį mėnesį buvusį 27 ES narių atstovų susitikimą su Europos Komisijos derybininku „Brexit“ klausimais Micheliu Barnier.

Laikraštis rašo, kad tokios įmokos padėtų „užglaistyti 10 mlrd. eurų per metus juodąją skylę“, kuri susidarytų ES biudžete, pasitraukus Didžiajai Britanijai iš ES; todėl turtingesnės šalys, kaip Vokietija ir Prancūzija, turėtų įmokėti daugiau, o neturtingesnės, kaip Lenkija ir Vengrija, gautų mažiau išmokų iš biudžeto.

2016-ųjų spalį laikraštis „Times“, remdamasis britų finansų ministerija, pranešė, kad „kietasis“ Britanijos pasitraukimo iš ES scenarijus šalies ekonomikai gali atsieti nuo 38 iki 66 mlrd. svarų sterlingų per metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius