Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš Kinijos po aplinkines šalis plinta virškinimo sistemą žalojantys plastikiniai ryžiai

Pirmą sykį Kinijos rinkoje pasirodę plastikiniai ryžiai po truputį plinta ir kitose Azijos šalyse. Dirbtinius ryžius, kurie gaminami sumaišant įprastines ir saldžiąsias bulves bei sintetinę dervą, jau galima įsigyti ir Indijoje, Indonezijoje bei Vietname, rašo laikraštis „International Business Times“.
Japoniški ryžiai
Ryžiai / Fotolia nuotr.

Dirbtiniai ryžiai jau prieš kurį laiką buvo pastebėti Kinijos Šensi provincijos Tajuano miesto turguose ir iš pirmo žvilgsnio yra panašūs į natūralius ryžius.

Sveikatos ekspertai perspėja, kad šių dirbtinių ryžių valgymas gali rimtai sužaloti žmogaus virškinimo sistemą.

Sveikatos ekspertai perspėja, kad šių dirbtinių ryžių valgymas gali rimtai sužaloti žmogaus virškinimo sistemą.

Su Kinija besiribojančių valstybių pareigūnai jau kurį laiką ramina gyventojus, kad plastikiniai ryžiai į šių šalių rinkas nepateko.

„Importuojami ryžiai nuolatos tikrinami, o jų pavyzdžiai tiriami, norint užtikrinti maisto saugos standartus ir reikalavimus“, – teigė Singapūro maisto ir veterinarijos tarnybos atstovas.

Baimes dėl dirbtinių ryžių sklaido ir Malaizijos žemės ūkio ministerija, pareiškusi, kad kol kas šios šalies rinkoje jie nebuvo aptikti. Vis dėl to, Malaizijos pareigūnai pripažįsta, kad jeigu šie ryžiai ir pateks į šalies teritoriją, tikėtina, kad jie bus parduodami mažose maisto prekių parduotuvėse.

Teigiama, kad suprasti, jog išvirti ryžiai nėra tikri, galima labai paprastai. Sintetiniai ryžiai net ir po virimo išlieka kieti, o iš jų pagaminta sriuba apsitraukia plastikiniu sluoksniu, kuris kaitinamas pradeda skleisti deginamo plastiko kvapą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius