Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip įvykiai Ukrainoje keičia investuotojų planus Rusijoje?

Dalis investuotojų, padidėjus įtampai Ukrainoje, pardavė Rusijoje investuojančių fondų vienetus, tačiau stambesnio masto išpardavimą rinkoje galėtų išprovokuoti nebent ekonominis Rusijos ir Vakarų valstybių karas, rašo „Verslo žinios“.
Rusijos rubliai ir 20 eurų
Rusijos rubliai ir 20 eurų / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Kol kas Vakarų sankcijos Rusijai nėra itin reikšmingos, bet jei bus nueita iki ekonominių sankcijų ir prasidės abipusis ekonominis karas, tai neigiamai paveiks ir Rusijos bendrovių pelnus, ir investuotojų požiūrį į visą šalies rinką“, – sakė investicijų įmonės „Finasta Asset Management“ fondų valdytojas Dainius Bložė.

Dėl geopolitinės rizikos kilusi panika Rusijos rinkoje paskatino kai kuriuos investuotojus atsitraukti ir parduoti Rusijoje investuojančių fondų vienetus, tačiau masinio išpardavimo nesulaukta, tvirtina fondų, investuojančių Rusijoje, valdytojai.

„Staigų Rusijos rinkos nuosmukį pajuto ir šalyje investuojantys fondai. Dalis investuotojų išėjo iš rinkos, nes negali toleruoti tokios aukštos rizikos. Tačiau dauguma liko laukti geresnių akcijų kainų“, – teigė D.Bložė, kuris yra vienas iš „Rusijos TOP20 subfondo“ valdytojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius