Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš valstybinės Rusijos saugyklos dingo kelių milijonų dolerių vertės brangakmeniai

Kelis milijonus dolerių verti neapdirbti deimantai dingo iš itin stiprią apsaugą turinčios Rusijos saugyklos „Gochran“, kurią atimtų iš caro šeimos brangakmenių saugojimui įkūrė bolševikai, praneša naujienų svetainė nbcnews.com.
VIDEO kadras: Aukcione parduotas rekordinis 101 karato deimantas.
101 karato deimantas.

Kaip rašo laikraštis „Kommersant“, norėdama atlikti inventorizaciją valstybinė bendrovė „Severalmaz“ perdavė deimantus, kurių bendra vertė siekia 150 tūkstančių karatų, „Gochran“ saugyklai.

Bendrovei buvo grąžintas identiškas deimantų svoris, tačiau trūko keturių didžiausių brangakmenių.

Šaltinių teigimu, bendrovei buvo grąžintas identiškas deimantų svoris, tačiau trūko keturių didžiausių brangakmenių, kurie buvo pakeisti mažesniais.

Deimantų rinkos analitiko Sergejaus Gorianovo teigimu, dingę deimantai buvo apdrausti pusės milijono dolerių suma, o tai reiškia, kad jų rinkos vertė siekia keletą milijonų dolerių.

Susiklosčiusią situaciją „Gochran“ ir „Severalmaz“ atstovai komentuoti atsisakė.

„Gochran“ buvo įkurta XX a. trečiajame dešimtmetyje kaip saugykla, kurioje laikomi bolševikų konfiskuoti caro ir Rusijos aukštuomenės šeimų bei stačiatikių bažnyčios turtai.

Šiuo metu čia laikomas Rusijos valdžios turimas auksas, sidabras, platina, deimantai, smaragdai, safyrai, perlai ir gintaras.

Pirmieji turtai iš „Gochran“ saugyklos buvo pavogti praėjus vos keleriems metams nuo jos įkūrimo. 2001 m. keturi ilgamečiai saugyklos darbuotojai buvo nuteisti dėl 187 mln. dolerių vertės brangakmenių vagystės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius