Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

IS veržiasi diržus: džihadistams nurėš atlyginimus per pusę

Teroristinei džihadistų grupuotei „Islamo valstybė“(IS) silpstant, jos kariams per pusę sumažinti atlyginimai, rašo naujienų svetainė cnn.com. Tokia informacija skelbiama remiantis dokumentais, nutekėjusiais iš IS teritorijos.
Budelis iš naujo IS klipo
Budelis iš naujo IS klipo

Nors daugeliui gali atrodyti, kad IS tėra teroristų gauja, tačiau iš tiesų ji kai kuriose Irako ir Sirijos dalyse funkcionuoja kaip vyriausybė, o kas dvi savaites savo kovotojams išmoka atlyginimus.

Džihadistai kariai per mėnesį gali uždirbti nuo 400 iki 1200 dolerių.

JAV Kongreso duomenimis, džihadistai kariai per mėnesį gali uždirbti nuo 400 iki 1200 dolerių (365–1100 Eur), be to, gauti 50 dolerių (45 Eur) priedą už žmonas ir po 25 dolerius (22,8 Eur) už kiekvieną turimą vaiką.

Vis dėlto, nuolatinis karas reikalauja daugybės išlaidų. Pastarojo meto JAV vadovaujamos koalicijos prieš IS pergalės smarkiai prisidėjo prie to, kad džihadistų kariai nebegauna tokių pačių atlyginimų, kaip anksčiau.

„Dėl nepaprastos situacijos, kurioje atsidūrė IS, buvo nuspręsta sumažinti atlyginimus visiems mudžahedų kovotojams per pusę“, – rašoma IS paskelbtame memorandume.

Jame taip pat priduriama, kad IS savo kariams atlyginimus ir toliau mokės du kartus per mėnesį.

Nutekėjusį dokumentą iš IS teritorijos gavo šios džihadistų organizacijos veiklą tiriantis mokslininkas Aymennas Jawadas al Tamimis. Pastarajam dokumentus parūpino šaltiniai Sirijos Rakos mieste, kurį IS teroristai laiko savo sostine.

Pagrindiniais IS pajamų šaltiniais laikomi mokesčiai iš užkariautų kraštų gyventojų ir prekyba nafta. Tiesa, dėl JAV ir jos sąjungininkų antskrydžių, buvo sugriauta nemaža dalis naftos pramonės infrastruktūros, o tai sukėlė dideles finansines problemas teroristams.

Jungtinių Tautų tyrėjų duomenimis, didelius, iki 1500 dolerių (1370 Eur) per mėnesį siekiančius atlyginimus, IS teritorijose gauna inžinieriai ir technikai. Be to, žinoma, kad IS subsidijuoja duoną gyventojams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius