Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanai Kauną tituluoja neatrastu perlu

Nebrangus ir skanus alus, pigi nakvynė, žavios šviesiaplaukės merginos ir tiesioginiai skrydžiai už juokingą kainą – toks receptas Kaunui padėjo užkariauti ispanų turistų širdis.
Į Kauną dažniausiai atvyksta turistai iš Suomijos, Vokietijos, Lenkijos ir Ispanijos.
Į Kauną dažniausiai atvyksta turistai iš Suomijos, Vokietijos, Lenkijos ir Ispanijos. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Senas tradicijas turintis Ispanijos turizmo leidinys „Qtravel“ Kauną pripažino geriausia šių metų turizmo kryptimi Europoje. Žurnalistų bei internetu apklaustų tūkstančių keliones mėgstančių ispanų balsai lėmė, jog už laikinosios sostinės nugaros liko tokie miestai kaip Viena (Austrija), Stokholmas (Švedija), Turinas (Italija), Marmaris (Turkija) ar Lisabona (Portugalija). Kokia šio fenomenalaus Kauno pasiekimo paslaptis?

„Ispanams Kaunas yra tarsi neatrastas perlas. Tikrai ne visi žino, kad žemėje yra tokia vieta kaip Kaunas. O kai jie atvažiuoja pas mus, randa labai gerą kainos ir kokybės santykį. Pagal jų kišenę jiems čia tikrai nebrangu pietauti, vakarieniauti ir tiesiog pramogauti. Ir, aišku, visiems Kauno verslininkams „Ryanair'ui“ derėtų melstis kaip Dievui. Be to, jokia paslaptis, jog pietiečiai tiesiog alpsta dėl mūsų šviesiaplaukių“, – antro pagal dydį Lietuvos miesto privalumus vardino Kauno turizmo informacijos centro (TIC) direktorius Sigitas Sidaravičius.

Duonos ir žaidimų

„Better than expected“ („Geriau nei tikėtasi“ – red.). Su tokiu šūkiu ispanai yra kviečiami aplankyti Lietuvą bei Kauną. Pasak TIC vadovo, daugumai turistų iš Ispanijos Kaune praleistos atostogos dažnai ir būna būtent tokios – žymiai geresnės nei jie tikisi. Šį faktą įrodo nuolat augantys svečių iš šios pietinės Europos valstybės srautai.

„Praėjusių metų pabaigoje aš pirmą kartą pamačiau tiek daug užklausimų ir iš Ispanijos, ir iš Suomijos apie Kaune rengtą Kalėdinę mugę. Pas mus atvykti planuojantys užsieniečiai klausinėjo, kaip ji atrodys, kada vyks. Paskui prasidėjo naujas srautas užklausų dėl Kaziuko mugės. Tokių dalykų dar nėra buvę. Visa tai rodo viena – kaip ir senais laikais, taip ir dabar žmonėms reikia duonos ir žaidimų“, – antikinį romėnų posakį dabarčiai pritaikė S.Sidaravičius.

Emigrantai ir pinigų kvapas

Prie Kauno renesanso ženkliai prisidėjusi Airijos kompanija „Ryanair“ nuo gegužės pradžios maršrutą į Barseloną iš Kauno oro uosto perkels į sostinę. Tiesa, vietoj šios krypties Kaunas tiesioginiais skrydžiais jau yra sujungtas su Ispanijos pietuose esančiu Alikantės oro uostu. Kaip šios rokiruotės pakeis į laikinąją sostinę atvykstančių turistų srautus? Anot S.Sidaravičiaus, šie maršrutų perkėlimai gali šiek kiek pakeisti Kaune sutinkamų turistų tipažą.

„Maršrutas į Alikantę yra labiau orientuotas į lietuvių emigrantus. Noriu pabrėžti, jog jie taip pat yra turistai, pas mus paliekantys tikrai daug pinigų. Pavyzdžiui, per artėjantį Velykų laikotarpį skaičiuosime jų Lietuvoje paliktus pinigus. Emigrantai per šventes palieka tokias sumas, kad tikrai nesiskundžia nei viešbučiai, nei restoranai. Be to, juos galima pavadinti amžinais klientais, nes jie visuomet stengsis parvažiuoti į tėvynę. Aišku, jie ne visada būna patys kultūringiausi svečiai, bet, kaip sako, pinigai juk nekvepia“, – pabrėžė Kauno TIC vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius