Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraelio verslininkai žada investuoti Lietuvoje

Prezidentė Dalia Grybauskaitė antradienį susitiko su Izraelio verslininkų delegacija. Susitikime buvo aptartos Lietuvos ir Izraelio bendradarbiavimo bei investavimo mūsų šalyje galimybės.
Dalia Grybauskaitė susitiko su Izraelio verslininkų delegacija
Dalia Grybauskaitė susitiko su Izraelio verslininkų delegacija / R. Dačkaus nuotr.

„Lietuva visada garsėjo darbščiais, sumaniais ir talentingais žmonėmis, Izraelis – lyderyste aukštųjų technologijų ir inovacijų srityse. Todėl išnaudoję abiejų šalių potencialą ir dirbdami kartu mes galime ne tik mokytis vieni iš kitų, bet ir sukurti didesnę gerovę mūsų valstybių žmonėms", – sakė valstybės vadovė.

Pasak Prezidentės, augantis valstybių bendradarbiavimas jau davė apčiuopiamų rezultatų. Izraelio investicijos Lietuvoje 2013 metais buvo beveik du kartus didesnės nei prieš metus, o pernai Vilniuje savo biurą atidariusi Izraelio technologijų startuolių kompanija sukūrė per 100 naujų darbo vietų. Vienas žinomiausių Izraelio investicijų Lietuvoje pavyzdžių – biotechnologinės farmacijos įmonė „Sicor Inc.", pagal pažangiausias mokslo ir gamybos technologijas kurianti ir gaminanti biofarmacinius preparatus.

Susitikime taip aptartas ir energetinis bendradarbiavimas. Šalies vadovės teigimu, neseniai Izraelyje atrasti dujų telkiniai ateityje galėtų tapti viena iš dujų tiekimo alternatyvų rusiškoms dujoms.

Į Lietuvą atvykę Izraelio verslininkai paskelbė apie bendrai mūsų šalies ir Izraelio kuriamą aukštųjų technologijų centrą, kurio tikslai – stiprinti dvišalį bendradarbiavimą aukštųjų ir biotechnologijų srityse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius