Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jaunai lietuvių bendrovei – JAV Silicio slėnio „verslo angelų“ investicijos

Dviejų lietuvių įsteigta jauna IT bendrovė „Pinevio“ sukirto rankomis dėl investicijų su Jungtinių Amerikos Valstijų Silicio slėnio „verslo angelais“, rašo dienraštis „Verslo žinios“.
Pinigai
Pinigai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vienas iš „Pinevio“ įkūrėjų Daumantas Dvilinskas teigia, kad investuotojus pavyko surasti dalyvavus šiemet rugsėjo 12–14 dienomis Silicio slėnyje, Kalifornijoje, vykusioje didžiausioje pasaulyje technologijų inovacijų konferencijoje „DEMO Fall2011“. Dalyvauti joje iš 30 tūkst. pretendentų buvo atrinktos 80 perspektyviausių verslo įmonių iš viso pasaulio.

Pasaulinei technologijų bendruomenei „Pinevio“ įkūrėjai pristatė savo sukurtą produktą – socialinę turinio suradimo platformą „pinevio.com“.

„Tai interneto puslapis, kuriame įsiregistravę vartotojai galės rasti jiems reikalingą informaciją iš bene visų egzistuojančių socialinių tinklų – „Facebook“, „Twitter“, „YouTube“, „Tumblr“ ir kitų. Mūsų platforma skirta rinkti, kaupti ir sisteminti vartotojų nuorodoms pagal jų interesus ir pomėgius, ji padės rasti žmonių pagal panašius pomėgius. „Facebook“ ir daugelis socialinių tinklų orientuojasi į draugus, bendravimą ir pan., o mūsų platforma nukreipta į nuorodas ir pomėgius“, – sakė D.Dvilinskas.

D.Dvilinskas teigia, kad „Pinevio“ platforma DEMO konferencijoje sulaukė nemenko investuotojų dėmesio.

„Jiems patiko mūsų produkto idėja ir vizija. O prabėgus vos porai savaičių po konferencijos sukirtome rankomis su Silicio slėnyje veikiančiu „verslo angelų“ inkubatoriumi „Voivoda“ dėl pradinės investicijos. Manau, mumis jie susidomėjo dėl to, kad esame labai motyvuoti ir atsidavę savo idėjai, prie jos dirbame jau 1,5 metų. Be to, patiko ir pats produktas. Jis gan išskirtinis ir išsprendžia problemą, kylančią daugeliui socialinių tinklų vartotojų“, – teigė D.Dvilinskas.

„Voivoda“ į „Pinevio“ platformos sukūrimą investuos 30 tūkst. eurų.

„Ši investicija – pradžiai, už šias lėšas išplėsime programuotojų komandą ir toliau tobulinsime produktą. Kitame etape, kuris prasidės po 3–5 mėnesių, mums reikės dar apie 0,3–0,5 mln. eurų investicijų“, – sakė D.Dvilinskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius