Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV įves muitą Kinijoje pagamintoms padangoms

JAV prezidentas Barackas Obama planuoja įvesti protekcionistinius muitus iš Kinijos importuojamoms lengvųjų automobilių ir nedidelių sunkvežimių padangoms, panešama BBC tinklalapyje.
Padangos
Padangos / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Prezidentas iki rugsėjo 17 dienos ketina galutinai nuspręsti, ar patenkins tarptautinės prekybos komisijos ekspertų rekomendacijas įvesti tokius muitus, nes Kinijoje pagamintų padangų importo augimas nuostolingas JAV gamintojams.

Viena iš įtakingiausių JAV profesinių sąjungų „United Steelworkers“ mano, jog dėl didėjančio padangų importo šalyje auga nedarbas.

Tarptautinės prekybos komisija rekomendavo B.Obamai pirmaisiais tokio apmokestinimo taikymo metais nustatyti 55 proc. muitą. Antraisiais metais muitas turėtų būti mažinimas iki 45 proc., o trečiaisiais - iki 35 procentų.

Tačiau prezidentas nusprendė, kad importuojamas padangas pirmaisiais, antraisiais ir trečiaisiais metais pakaktų apmokestinti atitinkamai 35, 30 ir 25 proc. tarifu.

Kinija tokius planus griežtai kritikuoja.

Kinijos prekybos ministerijos pranešime nurodoma, kad šios priemonės yra protekcionistinės ir pažeidžia Pasaulinės prekybos organizacijos (PPO) nustatytas taisykles.

Pranešime taip pat sakoma, kad B.Obamos sprendimas taps blogu pavyzdžiu dabartinės ekonomikos krizės sąlygomis. Pekinas pareiškė pasiliekantis teisę imtis atsakomųjų veiksmų.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius