Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV iždo sekretorius: mokesčių mažinimas ir mažesnis reguliavimas paspartins JAV ūkio augimą

Jungtinių Valstijų iždo sekretorius Stevenas Mnuchinas ketvirtadienį pareiškė, kad mokesčių ir reguliacinės naštos, įskaitant bankams, mažinimas leis iki šių metų pabaigos šalies ūkio augimą paspartinti iki 3 proc.
Stevenas Mnuchinas
Stevenas Mnuchinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Manau, kad tai yra pasiekiama. ... Mes manome, kad galime būti konkurencingi ir grįžti prie tvaraus 3 proc. ar didesnio ūkio augimo“, – interviu CNBC kanalui sakė jis.

Toks JAV iždo sekretoriaus pareiškimas yra žingsnis atgal nuo prezidento Donaldo Trumpo rinkimų kampanijos metu duoto pažado, kad bus pasiektas 4 proc. prieaugis, ką daug kas laiko nerealiu.

Pasak S. Mnuchino, ūkio augimą leis paspartinti mokesčių reformos ir reguliacinės naštos sumažinimas, įskaitant ir po 2008 metų pasaulinės finansų krizės griežtesnį bankų veiklos reguliavimą numatantį Doddo-Franko įstatymą.

„Mums reikia mažinti reguliavimą, kuris neleidžia smulkioms ir vidutinėms įmonėms tapti šios šalies ūkio augimo varikliu“, – sakė JAV iždo sekretorius.

D. Trumpo administracija nori iki rugpjūčio Kongresui pateikti mokesčių reformų paketą. Tačiau tokio paketo poveikis būtų juntamas tik 2018 metų pabaigoje.

„Kada jis bebūtų pateiktas, tai neturės realaus poveikio ekonomikai iki ateinančių metų. O ir augimo tektų palaukti kelerius metus“, – pripažino pats S. Mnuchinas.

Praėjusiais metais JAV ekonomika išaugo 1,6 proc., o 2015 metais – 2,6 proc. Tarptautinis valiutos fondas prognozuoja, kad šiemet šalies BVP padidės 1,9 proc., o kitąmet – 2 proc. Tačiau fondas pabrėžė, kad prognozė gali kisti dėl šiuo metu aptariamos mokesčių ir išlaidų politikos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius