Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Julius Numavičius ir Mokesčių inspekcija ginčijasi dėl milijono litų mokesčių

JAV gyvenantis buvęs „Vilniaus prekybos“ grupės akcininkas Julius Numavičius valstybei skolingas 1,056 mln. litų – juos Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) bando prisiteisti teisme.
Julius Numavičius
Julius Numavičius / ELTA nuotr.

Portalas delfi.lt rašo, kad tiek sudarė gyventojų pajamų ir privalomojo sveikatos draudimo mokesčiai. Šią nepriemoką VMI inspektoriai nustatė 2013 metų rugpjūtį.

J.Numavičiaus skundą dėl VMI veiksmų penktadienį pradėjo nagrinėti Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT), teismo sprendimu jis bus nagrinėjamas neviešai.

Verslininkas Mokestinių ginčų komisijai yra apskundęs VMI patikrinimo aktą, kuria priskaičiuota nepriemoka, o teisme reikalaujami dokumentai jam reikalingi siekiant išsiaiškinti, ar iš tikrųjų jis yra skolingas valstybei. Teigiama, kad nepateikiant svarbių dokumentų yra apribota jo teisė į gynybą.

„Valstybinė mokesčių inspekcija gali patvirtinti tai, kas jau buvo šiandien pasakyta teisme, kad vyksta tam tikros mokestinės procedūros su minėtu mokesčių mokėtoju. Kadangi Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija yra davusi griežtą nurodymą Mokesčių inspekcijai neskelbti informacijos apie fizinių asmenų patikrinimus ir kitas mokestines procedūras, kol jos nėra pasibaigusios ir įsiteisėjusios – daugiau informacijos mokesčių inspekcija šiai akimirkai pateikti negali“, – Žinių radijui sakė VMI atstovas spaudai Darius Buta.

VMI, pernai patikrinusi didelį turtą valdančių 15-os asmenų finansus nustatė, kad jie valstybei nesumokėjo beveik 4 mln. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius