Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaimo turizmo verslas šią vasarą klesti

Vietos turizmo rinkoje kelias pastarąsias savaites juntamas pagyvėjimas.
Kaimo turizmo sodyba
Kaimo turizmo sodyba / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Baidares ir kitą aktyviam poilsiui skirtą įrangą nuomojantys verslininkai sako, kad klientų srautas auga, o kai kurios kaimo turizmo sodybos aiškina liepos ir rugpjūčio savaitgaliams jau nebeturinčios laisvų vietų, praneša LTV „Panorama“.

Praėjusiais metais baidarininkai upėmis plaukiojo jau kovo pabaigoje, tačiau šiemet pirmieji vandens mėgėjai nuomos punktuose pasirodė mėnesiu vėliau. Verslininkai sako nenusimenantys, nes vėlyvas pavasaris atnešė ir naudos. Upėse gausu vandens, todėl jos esą tapo dar įdomesnės poilsiautojams. 

Akmenės rajone baidares nuomojanti verslininkė sako, kad klientų srautas išaugo net kelis kartus.

Rinkos pagyvėjimo tikisi ir kaimo turizmo sodybos. Praėjusiais metais šis sektorius, anot Kaimo turizmo asociacijos, susitraukė trečdaliu, tačiau šiemet tikimasi, kad klientų srautas augs, o ir apklausos rodo, jog žmonės šią vasarą mieliau atostogaus Lietuvoje.

Esą pirmieji šių metų mėnesiai buvo gana ramūs, bet jau gegužę pasijuto pagyvėjimas. Kaimo turizmo sodybos sulaukia vis daugiau užsakymų, o kai kurios liepos ir rugpjūčio savaitgaliais jau nebeturi laisvų vietų.

Asociacijos teigimu, populiariausios poilsiavietės šalia ežerų ir upių, todėl daugiausia klientų sulaukia Aukštaitijos ir Žemaitijos verslininkai. Praėjusiais metais paslaugų kainos mažėjo apie penktadaliu, šiemet para poilsio sodyboje, manoma, vidutiniškai kainuos nuo 30 iki 60 litų.

„Kainos gali mažėti iki 20 proc. Atvykstantiems labai trumpam poilsiui – vienam vakarui ar dienai – nelabai galima tikėtis nuolaidų, bet tie, kurie atvyksta 3 dienoms ar savaitei, manau, kainos tikrai kris“, – teigia sodybos „Ašos malūnas“ savininkė Junata Knitienė.

Didžiausio poilsiautojų antplūdžio tikimasi liepą ir rugpjūtį.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius