Elektrėniškis banką kaltina, kad šis per klaidą jį įvėlė į bėdas dėl paskolos

Vartojimo kreditu pusketvirtų metų naudojęsis Elektrėnų gyventojas Darius Grigaitis dabar keikia banką ir žada kreiptis į teismą, jei bankas nepripažins savo klaidos ir nesumokės skolų išieškojimo įmonei sumos, dėl kurios Darius gali būti paskelbtas nemokiu klientu.
Greitųjų vartojimo paskolų poreikis auga.
Greitųjų vartojimo paskolų poreikis auga. / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Į 15min.lt redakciją paskambinęs Darius pasakojo, kad nuolatos ima „Nordea“ banko beprocentinį kreditą. Jis mėnesio  pradžioje pasiskolina tūkstantį litų, o mėnesio viduryje – grąžina. Taip elektrėniškis savo finansus tvarkėsi 3,5 metų. Tačiau Lietuvą užklupus krizei pradėjo vėluoti ir Dariaus atlyginimas.

„Pradėjo atlyginimas vėluoti ir negalėjau laiku sumokėti kredito, bet mokėjau delspinigius“, – pasakojo Darius.

Paskutinį mokėjimą banko klientas atliko gegužės 9 d. – grąžino 995 Lt ir susidariusias palūkanas.

Tačiau jis nežinojo, kad bankas jam buvo išsiuntęs raginimą dar balandžio 22 d. per savaitę sumokėti skolą. Dariui nesumokėjus, bankas kreipėsi į skolų išieškojimo bendrovę, kuri iš vyro dabar reikalauja 180 Lt už paslaugas.

„Bankas man siuntė laišką, bet jokio laiško aš negavau. Pasirodo, raginimą jie man siuntė į Vilnių, kur negyvenu jau 6 metus“, – skundėsi Darius.

Jo teigimu, bankui niekada nebuvo nurodytas Vilniaus adresas, nes klientu Darius tapo tik persikraustęs į Elektrėnus.

„Bet mano pase nurodytas Vilniaus adresas, tai gal čia kažkokia sistemos klaida įsivėlė. Jie dar sakė, kad siuntė raginimą ir elektroniniu paštu, tačiau tokio aš išvis neturiu“, – piktinosi banko klientas.

Skolos išieškojimo įmonės reikalaujami 180 Lt yra ne didžiausias Dariaus rūpestis. Jis baiminasi, kad nesumokėjęs šios sumos bus paskelbtas nemokiu, o tuomet jau kreditą pareikalaus grąžinti ir kitas bankas, iš kurio Darius pasiskolino 10 tūkst. Lt.

„Nordea“ savo pozicijos naujienų portalui 15min.lt dar nepateikė – banko atstovas spaudai Vaidotas Cucėnas teigė, kad teisininkai šiuo metu ruošia komentarą dėl susidariusios situacijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius