Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip prekybos centrai dirbs per šventes?

Prekybos centrai šventiniu laikotarpiu nepaliks žmonių be duonos ir žaidimų, tačiau kai kurie tinklai atvers tik dalį veikiančių parduotuvių. Dalis parduotuvių žada koreguoti darbo laiką, skelbia dienraštis „Verslo žinios“.
Prekybininkai nesitiki apgulties per šių metų Kalėdas.
Prekybininkai nesitiki apgulties per šių metų Kalėdas. / „Scanpix“ nuotr.

„Maxima“ iš 216 savo parduotuvių atidarys 143 ir jų darbo laikas bus trumpesnis. UAB „Maxima LT“ atstovė ryšiams su visuomene Renata Saulytė dienraščiui „Verslo žinios“ teigia, kad bendrovė praėjusiais metais, artėjant šventėms, inicijavo gyventojų nuomonės tyrimą, kad išsiaiškintų, ar žmonėms aktualu apsipirkti per šventes. Tyrimas parodė, kad net 85 proc. norėjo, jog švenčių metu prekybos centrai dirbtų sutrumpintu grafiku. „Maximos“ parduotuvės dirbs visuose Lietuvos miestuose ir miesteliuose, o didžiuosiuose miestuose parduotuvės atrinktos pagal geografinę padėtį – kad norintiems apsipirkti nereikėtų vykti į kitą miesto galą.

„Rimi Lietuvos“ prekybos centrai veiks, bet planuojama koreguoti darbo laiką. Vienur bus ankstinamos rytinės darbo valandos, kitur ilginamas darbo laikas. Didžiųjų prekybos centrų darbo laikas ilginamos prieš šventes, o kitą dieną durys atveriamos vėliau nei įprastai.

Parduotuvės „Iki“ irgi veiks, bet koreguojamas darbo laikas.

„Norfos mažmenos“ vadovai dar neapsisprendė, kokiu grafiku per šventes dirbs tinklo prekybos centrai. Tačiau planuojama, kad ne visos parduotuvė veiks, – tik tos, kur didžiausia paklausa ir pirkėjų srautas. Dar net nežinoma, ar dirbs parduotuvės visuose miestuose.

Mažmeninės prekybos grupės „Aibė“ parduotuvės švenčių metu veiks kaip ir bet kurią kitą įprastą dieną.

Vilniaus, Klaipėdos ir Šiaulių „Akropoliai“, išskyrus juose veikiančias „Maximas“, visai nedirbs pirmąją Kalėdų dieną, o šios šventės išvakarėse duris užrakins anksčiau. Pirmąją Naujųjų metų dieną nedirbs „Akropoliuose“ įsikūrusios parduotuvės ir bankų skyriai.

Lietuvos smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacijos pirmininko pavaduotoja Zita Sorokienė sako, kad smulkieji prekybininkai taip pat trumpins darbo valandas per pagrindines šventes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius