Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kalėdų stalas Lietuvoje bus dengiamas už emigrantų pinigus

70 proc. Lietuvos emigrantų Didžiojoje Britanijoje Kalėdų laikotarpiui siųs pinigus savo šeimoms Lietuvoje. Tai atskleidė „TransferGo“ šių metų spalio mėn. atliktas tyrimas, kurio metu buvo apklausti 450 į Didžiąją Britaniją emigravusių Lietuvių.
Patiekalai
Kalėdų stalas Lietuvoje bus dengiamas už emigrantų pinigus / Fotolia nuotr.

Paremti Lietuvoje likusias savo šeimas švenčių laikotarpiu dažniau – t.y. aštuoniais atvejais iš dešimties, planuoja 35–44 m. amžiaus emigrantai, kurie yra išvykę gyventi į Didžiąją Britaniją kartu su dar 2–4 šeimos nariais. Rečiau tokius planus atskleidė mažiau nei pusmetį emigracijoje gyvenantys Lietuviai – tik 58 proc. jų ketina Kalėdų laikotarpiu siųsti pinigus į Lietuvą.

Tyrimo metu buvo apklausti įvairaus amžiaus Lietuvos emigrantai Didžiojoje Britanijoje, iš kurių 77 proc. šioje šalyje gyvena su vienu ar daugiau savo šeimos narių jau ilgiau nei metus (75 proc.).

„Remiantis mūsų praėjusių metų Kalėdų laikotarpio patirtimi ir pastarosiomis vartotojų bei pervedimų iš Didžiosios Britanijos į Lietuvą augimo tendencijomis, galiu prognozuoti, jog artėjančių švenčių laikotarpiu iš Didžiosios Britanijos į Lietuvą apie 10 000 vartotojų naudodamiesi „TransferGo“ pigių tarptautinių perlaidų sistema į Lietuvą perves daugiau nei 5 mln. Lt.“ – prognozuoja Daumantas Dvilinskas, „TransferGo“ direktorius. 

„TransferGo“ tarptautinės perlaidos iš Didžiosios Britanijos į Lietuvą sudaro apie 38 proc. visų perlaidų. Iš viso šios finansinių paslaugų įmonės tarptautinių pervedimų paslaugomis jau pasinaudojo daugiau nei 15 tūkst. vartotojų, kurie bendrai pervedė 23 mln. Lt taip sutaupydami daugiau nei 1,4 mln. Lt tarptautinio pavedimo mokesčio, palyginti su įprastais tarptautinio pavedimo, daromo per banką, perlaidos ir valiutos konvertavimo mokesčiais. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius