Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaliningrado gubernatorius lietuvius kviečia prisidėti prie atominės elektrinės statybos

Lietuvoje viešintis Kaliningrado srities gubernatorius Georgijus Boosas kviečia Lietuvos kompanijas prisidėti prie atominės elektrinės jų teritorijoje statybos.
Georgijus Boosas
Georgijus Boosas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

G.Boosas teigia, kad uždarius Ignalinos atominę elektrinę Lietuvoje bus jaučiamas elektros badas, panaši situacija laukia kitų Baltijos regiono valstybių.

„Aplink Baltijos jūrą energijos donorų ne taip ir daug. Dėl to ir mūsų, ir Lietuvos perspektyvos tapti energijos tiekėjais, mano požiūriu, yra gana didelės. Jei susitartume dėl bendros politikos ir bendrų veiksmų šia kryptimi, sugebėtume tapti stambiu energijos centru, kuris elektra aprūpintų visą Baltijos jūros regioną“, – žiniasklaidai teigė Kaliningrado gubernatorius.

Pakvietė atvykti lietuvių delegaciją

Jo nuomone, jei Lietuvos ir Kaliningrado įmonės bendradarbiautų kuriant naują atominę jėgainę – nuo specialistų paruošimo iki atliekų utilizavimo, – elektros energijos sąnaudos būtų mažesnės ir būtų lengviau konkuruoti su kitomis elektrinėmis.

G.Boosas teigia pakvietęs ūkio ministrą Dainių Kreivį suformuoti verslininkų delegaciją ir atvykti į Kaliningradą. Čia būtų surengtas dvišalis forumas, kurio metu tiek Lietuvos, tiek Kaliningrado verslo atstovai pristatytų save, savo galimybes ar planuojamus projektus.

Kviečia vykdyti ir kitus projektus

Gubernatorius teigė negalįs iškart pakviesti lietuvių statyti atominės elektrinės, nes bus skelbiamas viešas konkursas. Tačiau G.Boosas mano, kad Lietuvos kompanijų padėtis geresnė nei kitų šalių atstovų. Esą logistikos sąnaudos iš mūsų valstybės būtų mažesnės, taip pat lietuvių kompanijos turi bendradarbiavimo su Kaliningradu patirties, dėl gerų rezultatų į lietuvių įmones žvelgiama palankiai.

G.Boosas priminė, kad lietuviai gali dalyvauti ne tik naujos AE statyboje, bet ir kituose šiuo metu vykdomuose projektuose: plėtojant infrastruktūrą, statant sporto kompleksus ar visuomeninės paskirties objektus.

Atominę jėgainę Kaliningrado srityje statys bendrovė „Rosatom“. Planuojama, kad elektrinė bus baigta iki 2016 metų, o jos galingumas sieks 1200 megavatų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius