-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Karštis – ledų prekybininkų rojus

Lauko prekyba užsiimantys ir ledus parduodantys pajūrio verslininkai džiaugiasi karštomis dienomis uždirbsiantys ir už nuostolingą birželį.
Per karščius gerokai šoktelėjo ledų pardavimai.
Per karščius gerokai šoktelėjo ledų pardavimas. / J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr.

Suintensyvėjus ledų prekybai gamintojai šiuo metu dirba visu pajėgumu ir neslepia, kad pardavimas viršija lūkesčius, penktadienį rašo dienraštis „Verslo žinios“.

Ledų gamintojai vienu balsu tvirtina, kad lauko prekyba, ypač pajūryje, gerokai pranoko lūkesčius ir bendrovės šiuo metu pluša visu pajėgumu.

Bendrovė „Klaipėdos pienas“, per parą pagaminanti apie 15 tonų ledų, pastarąsias savaites dirba nepertraukiamu režimu kiekvieną dieną ir Lietuvos rinkai parduoda apie 80 proc. pagaminamų ledų. „Liepą gamyba išaugo dvigubai, palyginti su birželiu. Dabar svarbu nepražiopsoti gero oro“, – džiaugiasi pagerėjusiomis aplinkybėmis „Klaipėdos pieno“ inžinierė technologė Virginija Vaitkuvienė.

Įmonė „Ingman ledai“ prieš porą dienų pasiekė rekordą – per dieną Lietuvoje pardavė ledų už 350 tūkst. litų. Per parą 50–60 tonų ledų pagaminančios įmonės pardavimas pastarąsias savaites išaugo 30–40 proc. „Planavome gaminti 40–50 tonų, bet šiuo metu pajėgumus padidinome 20–25 proc. Žinoma, gamyba planuojama iš anksto, tad jei prastesnis oras, dalis produkcijos sandėliuojama. Gal karšta vasara bent iš dalies kompensuos pirmo pusmečio nuostolius“, – tikisi generalinis direktorius Virgilijus Radvilas.

„Klaipėdos pienas“ dar pavasarį dėl išaugusių žaliavos kainų ledus pabrangino apie 5 proc. ir šiuo metu didinti kainų neketina.

V.Radvilas svarsto, jog jo vadovaujamai įmonei, kad išliktų, gali tekti kainas kilstelėti 6–7 proc. šią vasarą, tačiau ne dėl palankių rinkai orų ir ūgtelėjusio vartojimo, o dėl žaliavos kainų šuolio.

Pusę produkcijos parduodanti Lietuvoje, o pusę į Baltijos šalis ir Suomiją eksportuojanti įmonė turi planų plėsti eksporto rinką, tačiau jų komentuoti kol kas neskuba.

„Klaipėdos pienas“ jau šį rugpjūtį investuos į naujos ledų gamybos linijos diegimą ir teigia šitaip pradėsiąs rengtis kitam sezonui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius