Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keičiasi vyrų ir moterų skolinimosi bei taupymo įpročiai

Vyrai dažniau kreipiasi į banką norėdami pasiskolinti pinigų, o moterys – juos taupyti, rodo banko „Danske bank“ atliktas tyrimas.
Kiaulė taupyklė
Kiaulė taupyklė / Organizatorių nuotr.

Šiuo metu vyrai dažniau nei moterys naudojasi kreditine kortele, ima vartojimo paskolą ir sudaro išperkamosios nuomos sutartį. Tuo metu moterys dažniau nei vyrai banke laiko indėlius,

Pastaraisiais metais šiek tiek keitėsi vyrų ir moterų paslaugų pasirinkimo įpročiai. Geriausiai tai parodo būsto, vartojimų paskolų, lizingo ir indėlių dėjimo įpročiai palyginti su praėjusiais metais. 2010 m. šios paslaugos buvo vienodai populiaros tarp vyrų ir moterų, o šiuo metu vyrai ima vartojimo paskolas ir sudaro išperkamosios nuomos sutartis dažniau nei moterys, kurios teikia pirmenybę indėliams.

„Šios tendencijos paneigia mitą, kad tik moterys linkusios į išlaidavimą ir skatina vartojimą. Kaip matome, šiuo metu vyrai kiek dažniau nei moterys pirmenybę teikia skolinimuisi ir vartojimui. Tiesa, ir vyrai, ir moterys vienodai naudojasi elektroninės, trumpųjų žinučių bankininkystės paslaugomis ir draudžia turtą“, – sakė Norbertas Žioba, Danske banko Verslo plėtros tarnybos direktorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius