-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kelininkai tikina, kad investicijos keliams grįžta trigubai

Kelių tiesimo įmones papiktino prezidentes išsakytos abejonės dėl Kelių fondui numatytų lėšų. Kelininkai primena, kad šįmet ir kitais metais Kelių fondas apkarpytas milijardu litų. Anot jų, kelių plėtros investicijas nukreipusi pensijoms gelbėti valstybė ateityje patirtų kur kas daugiau nuostolių, rašo „Verslo žinios“.
Gatvė
Gatvė / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Asociacijos „Lietuvos keliai“ vadovas Rimvydas Gradauskas pabrėžia, kad sunkmečiu kelių priežiūros sąskaita lopoma ne viena biudžeto skylė.

„2008 metais keliams buvo skiriama 80 proc. surinkto degalų akcizo, 2009 metais dėl sunkmečio buvo sumažinta iki 55 proc. Tačiau realiai tik 38 proc. akcizo nukeliavo kelių ir tiltų priežiūros ar remonto darbams. Galima drąsiai teigti, kad šįmet iš to akcizo mokesčio kitoms reikmėms,  pensininkams – taip pat, kelių programos sąskaita buvo pervesta apie 1 mlrd. litų“, – skaičiavo R.Gradauskas.

Susisiekimo ministras Eligijus Masiulis įsitikinęs, kad Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšos daro tiesioginę įtaką šalies ekonomikai.

„Žinoma, galima keliams neskirti numatytų 880 mln. litų ir visas šias lėšas pervesti socialinėms išmokoms. Tačiau tai reikštų, kad kitais metais per išmokas tuos pinigus mes suvalgome, bet sumažiname darbo vietų ir didiname bedarbių armiją. Man ši logika nepriimtina“, – sakė ministras.

Be to, kaip aiškina Lietuvos automobilių kelių direkcijos generalinis direktorius Virgaudas Puodžiukas, kiekvieną litą skaičiuojanti valstybė privalo baigti pradėtus transporto infrastruktūros projektus. Kitaip jų savikaina tik augs. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius