-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kelionių rengėjams tenka nertis iš kailio

Užsienyje poilsiauti nutarę Lietuvos keliautojai šįmet skilo į dvi stovyklas. Vieni pageidauja, kad kelionė būtų kuo pigesnė, tuo tarpu kiti sutinka mokėti gerokai daugiau ir renkasi prabangesnius viešbučius.
Lagaminas
Lagaminas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Organizatoriai džiaugiasi, kad galutinai nesubyrėjo tradicija, kai įmonių vadovai į užsienio kelionę pakviečia pavaldinius ar verslo partnerius.

Išskirtines keliones organizuojančios agentūros neslepia, kad susiveržė diržus, laukia geresnių laikų ir linki savo klientams kuo švelnesnių krizės kirčių, pirmadienį rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Kad finansiniai sunkumai jau palietė klientus, pajuto ir didžiausi kelionių rengėjai, pavyzdžiui, „Novaturas“ – gegužės pradžioje bendrovė pasisiūlė grąžinti pinigus už įsigytą kelialapį, jeigu keliautojas nuo pirkimo iki išvykimo dienos prarastų darbą. Šiuo pasiūlymu jau pasinaudojo 4 klientai.

Kelionės šiemet pigo ir dėl pernai kritusios aviacinių degalų kainos.

„Skrydžių kainos, palyginti su praėjusiais metais, sumažėjo beveik dešimčia procentų, o pridėjus mūsų gautas nuolaidas iš viešbučių, kai kurios kelionės atpigo iki 20 proc.“, – sakė bendrovės „Tez Tour“ vadovas Aleksandras Sukovas.

Tiesa, lyginjant šiųmetį ir praėjusių metų Turkijos kelialapių kainų katalogą, akivaizdu, kad nemenka dalis kelionių pabrango.

A.Sukovas tikino, kad pastebimai didėja poilsio keturių ir penkių žvaigždučių viešbučiuose visose šalyse paklausa, nors visame pasaulyje keliautojai mažina išlaidas kelionėms.

Pernai į aukščiausios klasės viešbučius vyko šeši iš dešimties, šįmet tai daro net aštuoni iš dešimties šalies keliautojų.

Tuo tarpu išskirtines keliones rengianti agentūra „Avanturas“ pastaruoju metu pristabdė veiklą. Priežastis – klientų sumažėjo perpus ar dar daugiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius