Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ketinama keisti individualių įmonių savininkų įmokų „Sodrai“ tvarką

Mažiausias pajamas gaunantiems individualių įmonių savininkams priekaištaujant, kad jie neišgali sumokėti nustatyto dydžio įmokų „Sodrai“, valdžia ketina dabar galiojančią tvarką keisti.
„Sodra“
„Sodra“ / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 1 Sodra

Finansų ministerija individualių įmonių savininkams siūlo leisti įmokas „Sodrai“ mokėti tokio dydžio, kokio jie norėtų.

Jeigu tam būtų pritarta, individualių įmonių savininkai galėtų iš viso „Sodrai“ nemokėti įmokų, o privalomai ir toliau mokėtų tik sveikatos draudimą – 72 litus kiekvieną mėnesį.

Lietuvos smulkiojo ir vidutinio verslo taryba ragina atstatyti iki 2009 metų galiojusią tvarką.

„Kiek toks savininkas norės, kiek pinigų turės, tiek ir mokės. Nebus įmokų, nebus ir draudimo“, – ketvirtadienį Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto narių pasitarime pareiškė ministerijos Mokesčių departamento Tiesioginių mokesčių ir tarptautinio apmokestinimo skyrius vyriausiasis specialistas Mindaugas Mažylis.

Tokį įmokų mokėjimą siūloma taikyti iki 2012 metų, o vėliau įsigaliotų kita įmokų mokėjimo tvarka. Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkas konservatorius–krikdemas Rimantas Jonas Dagys piktinosi: „Nemokės įmokų, neužsidirbs pensijos – liks už draudimo sistemos ir ateis vieną dieną prie Seimo reikalauti pensijos“.

Vėliau jis BNS pripažino, kad tokiai tvarkai, kuri galiotų nepilnus dvejus metus, būtų galima pritarti.

Pasak M.Mažylio, anksčiau siūlytas kasmėnesinis pajamų ir išlaidų ar pelno deklaravimas didintų administravimo naštą: „Tiek verslui, tiek valstybei būtų nuostolinga“.

Ūkio viceministras Rimantas Žylius sako, kad pajamas individualių įmonių savininkai turėtų deklaruoti metų pabaigoje. Jo teigimu, dabar šalyje yra apie 25 tūkst. individualių įmonių.

Dabar individualių įmonių savininkai „Sodrai“ kiekvieną mėnesį moka 228 litų įmoką, o sveikatos draudimas siekia 72 litus.

Tokia tvarka yra patenkinti pelningai dirbantys asmenys, o piktinasi tie įmonių savininkai, kurių pajamos per mėnesį nesiekia 800 litų, nuo kurių skaičiuojami mokesčiai.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius