Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kiaulėms rengiami eksporto punktai

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba ir Lietuvos kiaulių augintojų asociacija susitarė, kad dar šią savaitę augintojai veterinarams pateiks 4 krovos punktų, per kuriuos būtų galima į Rusiją eksportuoti gyvas kiaules, sąrašą.
Kiaulės
Kiaulės / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kai krovos punktų, į kuriuos iš visos Lietuvos bus suvežamos kiaulės ir iš ten paimamos eksportui, sąrašas bus parengtas, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba kreipsis į kolegas Rusijoje, ketvirtadienį informuoja „Verslo žinios“.

Viliamasi, kad taip pavyks sušvelninti kaimyninės valstybės poziciją ir pagaliau bus atšauktas birželį dėl klasikinio kiaulių maro protrūkio įsigaliojęs draudimas į šią šalį eksportuoti gyvas kiaules.

„Krovos punktai reikalingi tam, kad nebūtų transporto iš kaimyninės valstybės ir kiaulių kompleksų kontaktų. Taip siekiame įtikti pirkėjams ir apsisaugoti patys. Sprendimą, leisti ar ne, vis tiek priims rusai“, – aiškino Lietuvos kiaulių augintojų asociacijos prezidentas, žemės ūkio bendrovės „Gražionių bekonas“ vadovas Edmundas Adomavičius.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas Jonas Milius sako, kad rizikos yra, tačiau verslas turi būti plėtojamas. „Stengiamės padėti, nors ir baisu, kad Rusijoje afrikinis ir klasikinis kiaulių maras plinta nekontroliuojamai ir jį atvežus į Lietuvą visas eksportas būtų nutrauktas ne keliems mėnesiams, bet keleriems metams“, – teigė jis.

Dėl apribojimų mūsų kompleksai kas mėnesį praranda po 4–5 mln. litų ir šiandien dirba nuostolingai. Į Europos Sąjungą gyvas kiaules leista vežti jau rugsėjį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius